Rafcik93 Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Witam. Po pierwsze chcialbym zaznaczyc iz jestem tu nowy i zakladam temat z tego wzgledu ze nie moglem nigdzie znalezc rozwiazania mojego problemu. A wiec tak, posiadam Audi A4 B8 z '08r. W ostatnim czasie podrozujac najechalem na dziure i w tym tez momencie wylaczyl mi sie wyswietlacz mmi i przestalo grac radio, po kilku chwilach wlaczyl sie wyswietlacz jednak dzwiek nie wrocil. Sprawdzilem wszystkie bezpieczniki z tylu oraz podociskalem wszystkie mozliwe styki przy wzmacniaczu jak i te z drugiej strony. Po wlozeniu kluczyka zaczal wyswietlac mi sie rowniez taki komunikat: http://www.fotosik.pl/zdjecie/8a037834a7bd8fb6 Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu. Czy ktos bylby w stanie mi pomoc ? Aha i zauwazylem rowniez ze nawet gdy nie wloze kluczyka slychac jest takie jakby "klikniecie" w subwooferze jak przy normalnym wlaczaniu auta. Rowniez po zamknieciu auta kontrolka od recznego caly czas sie swieci i caly czas slychac "klikanie" w glosniku. W czym moze byc problem ? Niestety nie mam mozliwosci podjechania do jakiegos znajomego mechanika, gdyz niestety nie przebywam aktualnie w kraju wiec zalezy mi na waszej pomocy.
wrclaguna Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 bez kompa to ciezko cos powiedziecnikt tu nie bedzie zgadywał co jest nie halo
Rafcik93 Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) bez kompa to ciezko cos powiedziec nikt tu nie bedzie zgadywał co jest nie halo a jest taka mozliwosc ze odlaczylo sie cos z tylu w radiu i przez to wariuje ? Jezeli tak to w jaki sposob moge wyciagnac radio ? Edytowane 20 Lutego 2016 przez Rafcik93
Vis Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 mogło paść połączenie ze wzmacniaczem albo sam wzmacniacz, może da się go zwykłym miernikiem sprawdzić?
Rafcik93 Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 Wlasnie nie bardzo mam jak sprawdzic bo jak pisalem jestem za granica i nie mam tu praktycznie nic ze soba. Najprawdopodobniej dzis bede jechal podlaczyc auto pod komputer i moze cos mi pokaze.
wrclaguna Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 nic sie nie odłaczyło bo wtedy nic by nie działało w aucie ( sterowniki po swiatłowodzie)stawiam na naped moze
Rafcik93 Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) ale tak jak pisalem wczesniej po uruchomienia auta ekran od razu sie nie wlacza, radio probuje sie zalaczyc bo guziki sie podswietlaja i wylaczaja i slychac "pukanie" w subwooferze, po pewnym czasie wlacza sie ekran ale i tak co jakis czas sie wylacza. Czy po podlaczeniu do komputera pokaze czy to jest wina radia czy po prostu pokaze bledy ? I czy moglby ktos podrzucic link do jakiegos filmiku badz opis jak wyciagnac radio ? Edytowane 27 Lutego 2016 przez Rafcik93
wrclaguna Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Czy po podlaczeniu do komputera pokaze czy to jest wina radia czy po prostu pokaze bledy ? Tak oczywiscie I czy moglby ktos podrzucic link do jakiegos filmiku badz opis jak wyciagnac radio ? kazde wyciaga sie wyjmakami
Rafcik93 Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 A czy radio nie jest przykrecone jakimis srubami ?
wrclaguna Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 A czy radio nie jest przykrecone jakimis srubami ? w MMI BASIC TUNER RADIOWY masz we wnece bagaznika po lewej stonie ( masz tam WZMACNIACZ jeszcze ? ) daj fotke naped nawigacji w schowku pasazera Zmieniarke 6CD nad klimatronikiem
Rafcik93 Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 Wiec tak, wzmacniacz we wnece bagaznika po lewej stronie (fotke podesle za kilka minut), naped nawigacji w schowku pasazera i radio ze zmieniarka nad klimatronikiem.
wrclaguna Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Wiec tak, wzmacniacz we wnece bagaznika po lewej stronie (fotke podesle za kilka minut), naped nawigacji w schowku pasazera i radio ze zmieniarka nad klimatronikiem. a gdzie masz to wspomniane RADIO
Rafcik93 Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 http://www.fotosik.pl/zdjecie/32d7245aaebc48c5http://www.fotosik.pl/zdjecie/dfc387d60a1fc471 http://www.fotosik.pl/zdjecie/c17413df86964834 Tak to wyglada
wrclaguna Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 w schowku masz naped CD NAVI wraz z tunerem i tam szukaj przyczynyplyta wychodzi ?
Rafcik93 Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 Bylem wlasnie w aucie i sprawdzilem. Wiec tak plyta nie chciala ani wejsc ani wyjsc, po delikatnym puknieciu w naped wlaczyl sie ekran i radio i wszystko zaczelo dzialac normalnie. Takze przyczyna znaleziona. A co moze byc spowodowane tym ze sie samo nie chcialo zalaczac ?
wrclaguna Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 A co moze byc spowodowane tym ze sie samo nie chcialo zalaczac ? widocznie naped był zablokowany i stad bład
Rafcik93 Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Opublikowano 28 Lutego 2016 W kazdym badz razie radio dziala, problem rozwiazany dziekuje za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi