MaciejZKS Opublikowano 22 Listopada 2008 Opublikowano 22 Listopada 2008 Witam! Od razu napisze iż jestem całkowitym laikiem w tym temacie. No więc od początku opisze mój problem Kupiłem A4 B7 z 2005 z Belgii. W aucie nie było seryjnego radia więc gościu który je sprzedawał dołączył do niego jakieś tam radio Kenwood'a które dobrze grało lecz nie podobało mi się, psuło elegancje deski. Kupiłem więc Audi Concert które miało pasować do auta z CAN (z tego co mi powiedziano wszystkie B7 mają CAN) lecz o dziwo objawy są takie jak by go nie było. Mianowicie : Po godzinie radio się wyłącza, nie ma podświetlenia przycisków oraz co dziwne (nie wyczytałem takich przypadków) tragicznie odbiera radio. Tylko w mieście przy mocnych falach radio gra ok, wyjadę na trasę to po prostu tragedia, strzela szumi nawet na jedynce czy RMF. Sam już nie wiem co robić bo elektryk powiedział że mam CAN i on nie wie ocb. Jeszcze mam zamiar się wybrać do oryginalnego serwisu ale boje się że to nic nie da Co gorsza boje się że jakiś elektryk mi spali czy coś tam zrobi z całą elektryką bawiąc się głupim radiem. Dowiedziałem się też że nie mam głośników w tylnych drzwiach i nie ma wyjścia na wyświetlacz. mam tylko w przednich drzwiach i dwa jeszcze w desce i gdzieś jeszcze chyba. Trochę to rozczarowuje bo nawet w mojej astrze II z 99r mam w 8 głośników :/ Ale głośniki to nie problem, problemem jest radio. Sam już nie wiem co robić, na CD działa pięknie i czysto a na radiu skrzeczy itd. Bardzo mi zależy na pozostaniu przy oryginalnym radiu, inne nie wchodzą za bardzo w grę. Pomocy koledzy ! Edit: Dzisiaj w aucie znalazłem coś takiego : http://img372.imageshack.us/my.php?image=p1000757ex8.jpg , http://img372.imageshack.us/my.php?image=p1000749li5.jpg . Leżało to w tym pokrowcu w którym jest też instrukcja (po flamandzku ) . Myśle że to karta oryginalnego radia które było w tym aucie przed sprzedażą. Nigdzie nie moge takiego wyszukać, ktoś coś o tym wie ?
WiesiekM Opublikowano 22 Listopada 2008 Opublikowano 22 Listopada 2008 Według mnie, to jest karta od radia Blaupunkt San Remo CD34.
zyzgak Opublikowano 22 Listopada 2008 Opublikowano 22 Listopada 2008 Radio - zobacz czy antene masz podlaczona bezposrednio czy przez separator, np. taki jak ten: http://www.allegro.pl/item481313737_dobry_separator_antenowy_din_prosty_seat_vw_audi.html Jesli jest separator to wywal go. Podswietlenie - prawdopodobnie nie masz pociagnietego CAN z zegarow. Poszukaj, jest odpowiedni temat w 'zrob to sam'.
MaciejZKS Opublikowano 22 Listopada 2008 Autor Opublikowano 22 Listopada 2008 Szczerze mówiąc to nie za bardzo mi pasuje robieranie auta itd z tym canem z zegarów to mnie przeraża Radia nawet nie umiem sam wyciągnąć Z anteną podjadę do elektryka i zobaczę, może to jest to ! jest jakaś inna metoda podpięcia tego nieszczęsnego can'a? i czy to jest wogóle możliwe żeby w aucie po 2004 can nie był pod radio podciągnięty ? Dzięki za rady :beer1: I czy ta zabawa z radiem może mi jakoś zepsuć elektronikę w samochodzie? Zaznaczam że będzie to robił elektryk, ja się od tego trzymam z daleka
zyzgak Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 i czy to jest wogóle możliwe żeby w aucie po 2004 can nie był pod radio podciągnięty ? Tak, jeśli nie było oryginalnego radia fabrycznie zainstalowanego.
MaciejZKS Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Opublikowano 13 Lutego 2009 Już wszystko ok, can nie był podciągnięty pod radio a problemem z łapaniem stacji był przetwornik anteny. Teraz podświetla się itp, radio łapie już dobrze choć zadziwiająco słabo jak na takie auto ... W mojej astrze praktycznie nie gubi fal a w tym czasem przycichnie, czasem coś szumnie strzeli itp ;/ U was też tak jest? szczerze mówiąc spodziewałem się lepszej anteny, a w bieszczadach to w ogóle szalało, nawet w większych miejscowościach ;/
tklimczak Opublikowano 14 Lutego 2009 Opublikowano 14 Lutego 2009 u mnie np. concert II niczego nie gubi, gra dobrze, więc chyba coś z tą Twoją instalacją jest nie tak...
Rekomendowane odpowiedzi