Krystiaan Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Mam pytanie co do mojego autka. Gdy kręcę moją A4 do 3,5 tyś obrotów i jadąc 140km (średnio) to przy dodaniu gazu tak jakby tracił moc i tak jakby turbina w ogóle nie chodziła , żaden błąd nie wyskakuje. Po wyłączeniu silnika i włączeniu ponownie wszystko chodzi idealnie . Autko kupione niedawno od starszego Pana , który prawdopodobnie jeździł wokół domu , więc auto nie było przepalane na dłuższej trasie. Co to może być? Zawór EGR do wyczyszczenia? Czy coś innego? PS. Chciałbym dodać , że dzieje się tak gdy pojeżdzę jakiś czas po mieście czyli autko nie jest jakoś obciążane . Zdarzyło mi się to tylko dwa razy. Edytowane 21 Lutego 2016 przez Krystiaan
pilKOZAK Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Pewnie zapieczona zmienna geometria w turbo. było przerabiane wiele razy. jak podepniesz pod VAG-a błąd będzie zapisany w sterowniku. Na szafie nic Ci się nie będzie świecić.
lukaszooo Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Trzeba wytargac turbine i wyczyscic geometrie.
Rekomendowane odpowiedzi