Mefiu7 Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Witam. Posiadam Audi A4 B5 z rocznika 1995. Silnik 1.8 benzyna + gaz. Mam problem ze swoją skrzynia. Nie dawałem jeszcze autka do sprawdzenia na początku pisze tutaj. Mój problem jest następujący. Gdy stoję w miejscu ciężko wchodzi mi pierwszy bieg oraz wsteczny. Jedyneczka wchodzi mi gładko tylko jak zwolnienie prawie do zera i dopiero zmienię bieg. Natomiast reszta biegów bez problemu. Nic nie trze podczas jazdy gdy zmieniam biegi.
jacek70 Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Sprawdź mocowanie skrzyni . Może łapa nie trzyma jak należy ?
Mefiu7 Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Opublikowano 22 Lutego 2016 Nie wiem ile mam oleju w skrzyni. Muszę się tym zainteresować. Na pewno ma to jakiś wpływ ale chyba wymienienie nie będzie rozwiązaniem problemu?
Kasparov Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 Wymiana na pewno nie zaszkodzi, ale też nie pomoże. Mam ten sam problem. Regenerowałem wybierak, nie pomogło, wymieniłem olej, dalej to samo. Poczytałem trochę na forum i mogą to być synchronizatory w skrzyni, naprawa raczej nie opłacalna. Można jeszcze odpowietrzyć sprzęgło ale jakoś nie mogę się zebrać. Jeżdżę tak juz z półtora roku i cały czas jest tak samo. Przyzwyczaiłem się. Sent from out of space.
Rekomendowane odpowiedzi