slawek85 Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Witam, przydarzyła mi się dziś pewna sytuacja. chciałem dziś zaparkować i w połowie manewru pedał hamulca podniósł się do góry czyli zrobił sie twardy, kierownica straciła wspomaganie, że nie można nią było ruszyć, auto się zatrzymało. chciałem ruszyć z jedynki ale niestety po puszczeniu sprzęgła auto nie reagowało. to samo na wstecznym. dodając na gazu wyglądało to tak jakby było na biegu jałowym. nie wiele myśląc zgasiłem auto i odpaliłem i wszystkie funkcje czyli wspomaganie kierownicy, skrzynia biegów oraz pedał hamulca wróciły do normy. może wiecie co to mogło być???
lukasz2107 Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Masz hydrauliczne sprzegło widać podłaczone do jedną pompe.Możliwe żę coś sie przytkało Mozliwe też że coś sie zaczyna dziać z pompa Albo jest zapowietrzona Nie ubywa płynu?
iwadrian Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Masz hydrauliczne sprzegło widać podłaczone do jedną pompe.Możliwe żę coś sie przytkało Mozliwe też że coś sie zaczyna dziać z pompa Albo jest zapowietrzona Nie ubywa płynu? Dziwne. wszystko na raz przestało działać? wspomaganie hamuców, wspomaganie kierownicy i sprzęgło? Jedno z dugim nie ma nic wspólnego a objawy jakby silnik zgasł po prostu. Skoro jednak twierdzi, że chodził Jakby coś z pompą sprzęgła było to by biegu nie wrzucił bo by nie wysprzęglało. a on twierdzi, że puszczał sprzęgło a auto nie jechało.
lukasz2107 Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Najlepiej niech kolega nam powie jaki ma stan płynów od wspomagania i od hamulców ;p Może nie jechało bo zgasł mu silnik wrzucił bieg i nic wspomagania też nie było bo zgaszony .Zostaje tylko jedna kwestia bo napisał że dawał gazu Edytowane 27 Lutego 2016 przez lukasz2107
slawek85 Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Opublikowano 28 Lutego 2016 Zajrzałem pod maskę i okazało się, że nie było już prawie płynu hydraulicznego. dolałem póki co i zobaczymy. właśnie , że nie zgasł. to było bardzo dziwne. może komputer coś zblokował jak było mało płynu, bo jak go zgasilem i odpalilem to wrocilo do normy. nie wiem. dzięki za pomoc.
lukasz2107 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Jak zgasiłeś przestała chodzić pompa i płyn wrucił i zapewne sie podniósł troche.Wiec zapowietrzyło ci sie wszystko poprostu
Rekomendowane odpowiedzi