gofer86 Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Witam, koledzy od jakiegoś czasu strasznie halasuja mi klocki podczas jazdy po nierównościach typu: kocie łby, kostka parkingowa, nierówne drogi(jakich w KRK nie brakuje) itp. Objawem jest metaliczny dźwięk dochodzacy z obu stron przedniej osi. Podejrzewam luz klocka hamulcowego ale do konca nie jestem pewien, czy może dojsc do takiej deformacji uchwytu klocka, ktory pozwalałby na poruszanie sie góra dół. Czy ktoś miał podobny problem?
gofer86 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Opublikowano 2 Marca 2016 jeżeli chodzi o luz klocka to tylko góra dół wchodzi w gre, Luz bozczny ogranicza tłoczek... tak mi sie wydaje.
Wandej Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Przepatrz dobrze zawieszenie bo ni sądze że w tak świeżym aucie mialłbys wyrobione jarzma. 20-letnie auta ich nie mają
iwadrian Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Trzy blaszki wchodzące w tłoczek mają luz. Wyciagnił klocki i rozegnij te blaszki. Będzie cisza.
gofer86 Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Opublikowano 3 Marca 2016 problem chyba zlokalizowany, nie zauważyłem że po swapie tarcz i hebli na 320mm brakuje tej spręzyny mocującej z obu stron, potrzebjuę 2 szt. ma ktoś ? 8K0615269A ?
gofer86 Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Opublikowano 8 Marca 2016 zakupione i założone ale ta cena ..... 71 zł szt. problem rozwiązany
Rekomendowane odpowiedzi