Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wyjazd na Ukraine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

nie ma czegos takiego - obwód (Oblast) to jakby nasze województwo, a obwodu aleksandrowskiego na pewno nie ma ;)

no ale dobra nie dopytuje - mape dróg masz to sobie jakąś wytyczysz :) jak cos to pytaj

Edytowane przez sprat
Opublikowano

o kuwa ja pitole jak tam są takie drogi to załamka :/ Zieloną karte już zamówiłem, paszport mam i właścicielem auta jestem, więc można będzie w kwietniu ruszyć w nieznane rejony :P Nagram jakiś filmik jakimi drogami jechałem :P

Tak jest zgadza się, napisałem tylko tak po polsku :wink:

nie ma czegos takiego - obwód (Oblast) to jakby nasze województwo, a obwodu aleksandrowskiego na pewno nie ma ;)

no ale dobra nie dopytuje - mape dróg masz to sobie jakąś wytyczysz :) jak cos to pytaj

Jadę dokładnie w taką mieścine... Oleksandrivka, Kirovohrads'ka oblast, Ukraina z wawy. Kojarzysz może to?

Opublikowano (edytowane)

kojarze :) tak myslalem ze o chodzi o tą Oleksandiivke.

Leć przez Dorohusk (tylko tam mozesz postać troche) - do Kijowa super trasa tylko rzadko stacje paliw i wogle miejscowości (zatankuj zaraz po przekroczeniu granicy, najlepiej na WOG/OKKO ew. Shell jest tam pare km dalej). Realnie można dojechać w ciągu 5 godzin do Kijowa od granicy.

Z Kijowa do Korsunia Szewczenkowskiego droga w miare, potem troche gorzej sadzac po Navizorze (mozesz zreszta zobaczyc an street view).

Choć najbezpieczniej jest tak jak sie boisz o zawieche Kijów-Umań(niezła dwupasmowka)-Kirowograd-Oleksandriivka. Najgorszy odcinek to niestety Umań-Kirowograd.

I jeszcze jedno - tam gdzie Ci napisalem ze kiepskie drogi to lepiej unikaj jazdy w nocy - bo sie mozna zdziwic - nagle dziura wielkosci krateru :D

a wracac to najlepiej przez Dołhobyczów - nadłożysz parę kilometrów ale na Dorohusku to stać można i prawie całą noc (szczególnie w niedzielę)

Edytowane przez sprat
Opublikowano

Mi też się chyba będzie szykował trip na Sarny ale nie wiem jak tam droga. Na 18 calach coś czuje że może być ujówka :angry:

Opublikowano

Lepiej załòż 15-tki :polew:

Gość harry19-19
Opublikowano

jezdze na Ukrainę regularnie - przejeździłem praktycznie cały kraj osobówkami wielokrotnie :) Drogi poza kilkoma wyjątkami (Lwow-Kijow/Yahodin-Kijów/Kijów-Odessa) raczej w średnim stanie.

tu masz stan drog na UA http://navizor.com/#map/5/49.5252/36.6064wystarczy przybliżyć i sam zobaczysz co i jak :)

co do dokumentów - musisz być właścicielm/współwłaściclelem (ew. notarialne upoważnienie na auto przetłumaczone na ukraiński lub rosyjski).

ZIelona karta + dowód rej. za brak przegladu moga Cie Polacy nie wypuscic :)

dokąd jedziesz?

jak coś to śmiało pytaj - Ukraina to bliski mi temat

fajna mapka :D:)

Opublikowano (edytowane)

Mi też się chyba będzie szykował trip na Sarny ale nie wiem jak tam droga. Na 18 calach coś czuje że może być ujówka :angry:

na Sarny droga praktycznie idealna, możesz smialo jechac nawet na 20 calach :D

mowie oczywiscie o tej Dorohusk-Sarny (czyli trasa kijowska)

aa i w Sarnach uważaj na dziwne rondo - przy wyjezdzie ze stacji jest zakaz a na rondziej zawsze DAI stoją :D

Edytowane przez sprat
Opublikowano

No to pocieszająca wiadomość :)
Dzięki.