dziend0bry Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) Witam, Ostatnio podpinalem Audi pod VAGa w celu odczytania bledow i jeden dotyczyl rozrzadu, ale za cholere nie pamietam go dokladnie.. Temat wylecial mi z glowy i jezdzilem tak. Dzisiaj podczas jazdy przez miasto (60-70kmh) poczulem drgania w srodku, pedał gazu rowniez drgał, było odczuwalne przerywanie, obroty nie szalały, jechal ale strasznie drgał, jak przyspieszalem to bylo slychac dzwieki z silnika, jakby korbowod zaraz mial wyjsc bokiem, dojechalem do swiatel, silnik pracowal cicho i spokojnie, ruszylem byl spokoj a po chwili to samo. Ponadto podjezdzam pod prace, patrze pod maske a tam sahara w zbiorniczku wyrownawczym plynu chlodniczego. Dolałem szybko pod maxa, troche pojezdzilem i patrze pozniej - ubywa dalej, ale zostawia plamy pod spodem wiec chyba gdzies jest ewidentnie wyciek i nie ma to chyba nic wspolnego z drganiami. Jutro mam zamiar do mechanika auto oddać, ostatnio wymieniany byl rozrząd, 3kkm temu. Co to moze byc? Dodam, ze auto po odpaleniu przez kilka sekund pracuje jak zdrowy TDI, cisnienie oleju ok, nie ubywa, nie bierze, nie kopci, do tej pory jezdzil idealnie. Aha, masła pod korkiem oleju nie ma, sladow oleju w plynie i na odwrot rowniez. Edytowane 3 Marca 2016 przez dziend0bry
Gość Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) napinacz łańcucha rozrządu sie konczy szykuj pieniądze na drogą naprawe, temat napinaczy jest omówiony od A do Z w dziale 1.8, w skrócie na zamienniki nawet nie patrz, ori bez wtyczki 900zł, z wtyczką 2,2k, rok produkcji masz 2000 a tam juz chyba szły tylko arg/apt czyli napinacze z wtyczką a błąd wyskakiwał zapewne taki 17936-cramshaft timing adj pozdro Edytowane 3 Marca 2016 przez uszolek
Rekomendowane odpowiedzi