Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AGB] Spada doładowanie - problem z mocą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedź do Maćka do jego firmy P&M Motorsport on ogarnie bez problemu ul. Farbiarska 73 http://www.pm-motorsport.pl/

Opublikowano

Mowa o AGB, a to 2.7T. Ma dwie turbiny K03 i 1,5Bar-a przy nie właściwym sterowaniu turbin napompuje. Mimo, że ma dwie turbiny ma 1 zaworek N75. Bez Vag-a w tym silniku to nie za wiele sprawdzisz. To nie wartburg.

Opublikowano
  • Autor

Poziek,

Nigdzie nie napisałem, ze mam w aucie dwa N75. Drugi, na podmianę N75 jest z innego auta (innej eSki) - w moim jest tylko jeden taki zawór ;-) U tunera już byłem - efekt jest taki, że na razie nie ma pomysłu co to może być i w planach są dalsze wizyty na sprawdzanie (unitronic).

VAG'a mam, pytanie tylko, które grupy logować bo 115 jest na początku wątku ?

Pozdrawiam,

Opublikowano

zrób kanał 3, 20, 31, 34 i 115

Opublikowano
  • Autor

Mowisz i jest :naughty:

Ponizej odpowiednio logi dla blokow:

Poza 31 pozostale robione na 4 WOT.

03 i 20:

5fd74d0f3cba36a7m.jpg

31 i 34 - przyznam, ze nie mam pojecia po co te akurat bo w 34 u mnie nie ma nic a w 31 cos jest ale i tak nic mi z tego nie wynika. Czy to napiecie na sondzie lambda ?

aab3fc86cb36a29fm.jpg

114 i 115

28f628eb843d4152m.jpg

i ekstra 116 i 117.

24f51deee2aaa120m.jpg

Z tych ostatnich wynika, ze mój silniczek z jakichś względów uważa, że dostaje za ciepłe powietrze...

Poza tym ja nic więcej w tych logach nie widzę.

Opublikowano

czy mógłbyś wykonać te logi poprawnie??

czyli: 4 bieg i jedziesz od 2000RPM do ODCINKI....

i wklej znowu

do tej pory widzę że doładowanie zadane pokrywa się z aktualnym i widzę ze masz od pyty korekcji zapłonu (kanał 20) co oznacza, że przed robieniem logów wymień wszystkie świece.

na żadnym z logów nie widać jaką masz temeraturę powietrza zasysanego więc nie wiem skąd wyciągasz wniosek o tym, że jest za gorąco ??

Opublikowano

Logi jak w Dieslu :>

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

jak w dieslu bo powyżej 5500 obrotów ECU wpadał w awarię i przestawał ładować :angry:

Anyłej, po kilku miesiącach problem usunięty :> W trakcie była jeszcze wymiana N75, dłubanie, zgadywanie, sprawdzanie pompy, ciśnienia na listwie a skończyło się i tak na strojeniu.

W trakcie tego sprawdzania okazało się, że ładowanie jest 1,5 bar'a - podpięty manometr - a czujnik pokazywał 1,3 (vag). Jak już turbiny nie były w stanie naładować wymaganego ciśnienia, czyli koło 5500 rpm to wskakiwał w awarię.

Teraz po strojeniu nawet przyzwoicie się jeździ :evil: Cały czas wychodzą inne usterki :wallbash: ale to już historia na oddzielne wątki.

Dzięki za pomoc,

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak to już niestety jest. Mnie doprowadzenie 1.8T do stanu 100% sprawności zajęło pół roku. Niestety nie wiele ludzi potrafi się tymi silnikami zajmować, a tylko deptać gaz w podłogę(1.8T, 2.7T bo poniekąd są spokrewnione ze sobą) i później kupujesz auto z silnikiem zagadką. Ja musiałem wymienić prawie wszystko spod maski żeby zaczęło to jeździć :angry: Od elektroniki po części mechaniczne.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko dobrze ale dlaczego ladowal ci te 1.5 bara ?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie ile dokładnie powinny ładować turbiny w s4?? 1.3bar?

Opublikowano

Panowie ile dokładnie powinny ładować turbiny w s4?? 1.3bar?

seria koło 0,6

jeżeli ładuje ci 1,3 bara to masz czipa

Opublikowano

Nie, nie mam wirusa ale w niedalekiej przyszłości zamierzam mieć.Musze najpierw ogarnąć pare błedów na silniku i się pomyśli :>