staff01 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) Witam, po wymianie opon na letnie 17" z niskim profilem moje 2.4 bardzo niebezpiecznie zachowuje się na koleinach. Następuje efekt lekkiego ściągania na boki i trudno to opanować. Na równej drodze nie ma żadnego problemu. Słyszałem już o maglownicy, kolumnie do wymiany, ciśnieniu opon itd. Wina może leżeć też w szerokich oponach. Jakie są wasze opinie na ten temat? Miał ktoś stąd taki przypadek? Jeszcze mam pytanko, co może być problemem delikatnych luzów na kierownicy? Edytowane 10 Marca 2016 przez staff01
Mateuszek1001 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Czym szersze opony tym mają skłonność do tego typu rzeczy.
staff01 Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 Geometrii chyba nie ma sensu sprawdzać bo na zimowych "balonach" w ogóle nie wiedziałem o tym problemie, ale zawsze warto się dopytać. To nie kosztuje Odnośnie delikatnych luzów na kierownicy, co to może być?
Mateuszek1001 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Końcówki drążków najprędzej, może być też wyrobiona przekładnia.
staff01 Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 Mam diagnostę w mojej miejscowości co bierze grosze za sprawdzenie auta albo czasem nic, także wpadnę do niego na maszynę niech zerknie na to Oby tylko to nie była kolumna do wymiany Myślę, że te dwie kwestie nie mają nic ze sobą wspólnego, ale zobaczy się jak luzy znikną na kierownicy. Sprawdzę powietrze jeszcze w kolach i coś pokombinuje
Marek24 Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Maglownicę byś czuł na kierownicy i słyszał pukanie z prawego przodu
jospethe Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) Zamień opony przód tył. Mnie teraz też ściągało strasznie jak zmieniłem na letnie a mam też szerokie. Po zmianie jest ok. Edytowane 11 Marca 2016 przez jospethe
Rekomendowane odpowiedzi