perkusista Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Zauważyłem ze strasznie głośno cykają wtryskiwacze czy jest to objaw który kwalifikuje je do regeneracji czy taka ma być kultura ich pracy. Czy jest możliwość sprawdzenia wtrysków na VCDS ?
Śmierć z nieba Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Zauważyłem ze strasznie głośno cykają wtryskiwacze czy jest to objaw który kwalifikuje je do regeneracji czy taka ma być kultura ich pracy. Czy jest możliwość sprawdzenia wtrysków na VCDS ? Witaj, wydaje mi się że tak, w dieslu sprawdzali tzw. korekcje wtryskiwacza i na tej podstawie coś można było wywnioskować
bodas Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Wchodzisz w do modułu "engine" wybierasz bloki rozszerzone i szukasz na tej liście 4 wtryskiwaczy. Będą jeden pod drugim. Korekcje powinny być na ciepłym silniku jak najbliżej zera. Jeśli któryś z nich znacząca odbiega od pozostałych może to oznaczać jego awarię. Ps. Najbardziej skutecznie jest ponoć sprawdzenie wtryskiwaczy na stole diagnostycznym
Rekomendowane odpowiedzi