Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Otworki pod spryski w zderzaku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz tylko zderzak , troszkę zabawy ...i będziesz marudził ..że tyle płynu Ci pochłania :tongue4::decayed:

Opublikowano

Teraz tylko zderzak , troszkę zabawy ...i będziesz marudził ..że tyle płynu Ci pochłania :tongue4::decayed:

Więcej będzie mu palił płynu niż paliwa :polew:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

:) po zimie stwierdzam ze nie będę zakładał sprysków :)

Racje macie że zbankrutować można na płynie. Marudzę już teraz a tylko przednią i tylną szybkę myję. Zużycie mam straszne... ale to zapewne dlatego że co dzień robie około 100 km.

Temat można zamknąć

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No ja u siebie tez chce zalozyc te wysuwane :)

Kupilem zestaw caly i juz wczoraj cieszylem sie ze sobie zaloze, niestety po sciagnieciu zdezaka i zdjeciu nadkola wyszlo pare nieprzewidzianych okolicznosci i zostawilem tak jak mialem przed :(

Pierwszy problem to to, ze pompka ze starych spryskiwaczy szyby nie podejdzie mi do nowego zbiornika od pasata b5, poniewaz ta moja pompka ma wezyk skierowany w bok i u gory cos w stylu czujnika co wchodzi w zbiornik :(

A drugi problem to jak przymocowac wysuwane spryskiwacze do starego zdrzaka i gdzie wyciac te otwory, zeby nie spieprzyc zderzaka ??

Mysle ze po kilku dniach kombinowania i dobierania czesci zrobie w koncu te spryski i po ponownym zdjeciu zderzaka zloze juz wszystko ze spryskami i jakos to bedzie wygladalo :P

A chcialbym to zamontowac w ten sposob:

5fbe77eb2b2cbb78.jpg

Opublikowano

No ja u siebie tez chce zalozyc te wysuwane :)

Kupilem zestaw caly i juz wczoraj cieszylem sie ze sobie zaloze, niestety po sciagnieciu zdezaka i zdjeciu nadkola wyszlo pare nieprzewidzianych okolicznosci i zostawilem tak jak mialem przed :(

Pierwszy problem to to, ze pompka ze starych spryskiwaczy szyby nie podejdzie mi do nowego zbiornika od pasata b5, poniewaz ta moja pompka ma wezyk skierowany w bok i u gory cos w stylu czujnika co wchodzi w zbiornik :(

A drugi problem to jak przymocowac wysuwane spryskiwacze do starego zdrzaka i gdzie wyciac te otwory, zeby nie spieprzyc zderzaka ??

Mysle ze po kilku dniach kombinowania i dobierania czesci zrobie w koncu te spryski i po ponownym zdjeciu zderzaka zloze juz wszystko ze spryskami i jakos to bedzie wygladalo :P

A chcialbym to zamontowac w ten sposob:

5fbe77eb2b2cbb78.jpg

jak dasz rade to zrob fotke tego miejsca na zderzaku bez sprysku, jest tam ori mocowanie czy trzeba kombinować :mysli:

Opublikowano

w zdarzaku bez sprysków nie ma mocowań pod spryski trzeba rezać :evil:

Opublikowano

no to bedzie zabawa :evil:, jak tylko uzbieram reszte gratów,Kowi87 masz moze fotke zbiornika pod spryski szyb i lamp, albo chociaz jego numer?

Opublikowano

no to bedzie zabawa :evil:, jak tylko uzbieram reszte gratów,Kowi87 masz moze fotke zbiornika pod spryski szyb i lamp, albo chociaz jego numer?

Jak dobrze pamiętam to chyba taki jest potrzebny :gwizdanie: Ale przydało by sie w etce sprawdzić jeszcze

Opublikowano

Jak dobrze pamiętam to chyba taki jest potrzebny :gwizdanie: Ale przydało by sie w etce sprawdzić jeszcze

no wiem, wlasnie i szukam ostro, tylko musze zobaczyc jak to wyglada zebym zwykłego nie kupił :wallbash:, ma ktoś moze Etke?? i mozliwosc sprawdzenia, byłbym wdzieczny, Kowi87, ty kupowałeś zbiornik?

Opublikowano

Ja miałem w serii z mozliwoscia popiecia drugiej pompki :kox: zbiornik ma pojemnosć 4,5l ale w trasie w zimowa pogode szybko sie płyn wytraca :wallbash:

Opublikowano

Ja miałem w serii z mozliwoscia popiecia drugiej pompki :kox: zbiornik ma pojemnosć 4,5l ale w trasie w zimowa pogode szybko sie płyn wytraca :wallbash:

a jak to idzie sprawdzic, czy jest 4,5 litra :mysli:

Opublikowano

Wlać do pustego zbiornika 4,5 l. :tongue4:

Opublikowano

nieadwno dolewałem ale nie zwrociłem uwagi, wlałem 2 litry chyba, nie bede go spcjalnie wylewał i wlewał nowego, jakieś inne pomysły :confused4:

Wlać do pustego zbiornika 4,5 l. :tongue4:

Opublikowano

u mnie to nawet gdzieś tam pisze ze ma pojemnosc 4,5l Ale faktycznie najprostsza możliwosc to zalać go od nowa :tongue4: ale zapewne nie masz 4,5l

Opublikowano

u mnie to nawet gdzieś tam pisze ze ma pojemnosc 4,5l Ale faktycznie najprostsza możliwosc to zalać go od nowa :tongue4: ale zapewne nie masz 4,5l

no tez tak mysle, skoro nie ma mocowan na spryski po co by dawali duzy zbiornik, trzeba szukac, jakby ktos cos wiedział pisać na priv :hi:

Opublikowano

ja nie miałem sprysków fabrycznych a zbiorniczek posiada 4.5 litra i miejsce na dodatkowa pompke do reflektorów

Opublikowano

ja nie miałem sprysków fabrycznych a zbiorniczek posiada 4.5 litra i miejsce na dodatkowa pompke do reflektorów

z której strony jest to miejsce na dodatkową pompkę ??

Opublikowano

W tym ci nie pomoge bo nie miałem w rękach odzielnie tego zbiornika jak mechanik mi montował spryski to potrzebna była druga pompka czy tam silniczek(juz dobrze nie pamietam) do działania

Opublikowano

kurcze to moze jest nadzieje az z ciekawosci jutro dokladnie obejrze ten zbiorniczek

dokładnie dobre pytanie, ktoś sie orientuje??

Opublikowano

jest fabryczne wejscie na nowa pompke i miejsce zakreslone na wyciecie otworu