Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Immobilaizer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jestem nowy na forum i piszę do was z takim problemem oraz zapytaniem.
Otóż chodzi o to że, chciałem rano jechać do pracy poszedłem odpalić auto, odpaliłem i od razu zaczęło gasnąc i tak parę razy aż zauważyłem migającą żółta kontrolkę z samochodem i kluczykiem. Wyczytałem że to immobilizer więc zacząłem szukać problemu od kluczyków. Spróbowałem odpalić zapasowym ale to nic nie dało wiec kluczyki wykluczyłem. Przyjechał do mnie Pan który podłączył się komputerem i wyszło że, Moduł zasilania/sterowania silnikiem jest wyłączony podejrzewam że immobilizer to spowodował (niestety nie znam numeru błędu czy co tam by było potrzeba znam tylko problem). Obdzwoniłem paru mechaników i ludzi którzy takimi rzeczami się zajmują ale nie sa w stanie nic zrobić albo im po prostu się nie chce się z tym bawić.

No i teraz pytanie mam do was ponieważ, znalazłem na allegro taki oto kabelek :http://allegro.pl/vag-k-can-liczniki-pin-immo-off-kluczyki-full-diag-i4867838742.htmlktórym rzekomo można wyłączyć immobilizer co też chciałbym zrobić żeby już nie mieć z tym problemu i chciałbym się dowiedziec czy sie to opłaca i czy dam sam sobie z tym rade?

Opublikowano

Odpala za każdym razem i gaśnie ?

Opublikowano
  • Autor

No odpalał i gasł teraz mam akumulator rozładowany to nawet nie załapie.

Opublikowano

Ta obramowke stacyjki. Przyłożyć parę razy. U mnie działa.

Opublikowano

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/345163-19-tdi-avf-odpala-i-zaraz-gasnie-mruga-kontrolka-swiec/

Tu masz dokładnie co cię boli i na 1000% pomoże,choć wmawiano mi przed tym zabiegiem że nic na imo nie pomoże.

Ja też zadałem tydzień temu takie pytanie i bardzo szybko otrzymałem odpowiedz od kolegów z forum.

Edytowane przez Wotek2

Opublikowano
  • Autor

Czyli mówisz ze mam rozebrac spod obudowy pod kierownica i te piny wyczyscic i wogole? A co z tym kablem gdybym chcial sprobowac ktos cos wie i powie? :)

Opublikowano

O kablu ciężko powiedzieć, w seacie usuwali mi immo komputerem, ale to demontaż komputera był i taka zabawa chyba 200pln kosztowała. W audi pomogło mi przepryskanie stacyjki i pierścienia immo kontaktem/wd40, i wyczyszczenie pestki w kluczyku. Teraz nawet na zmienionym kluczyku, z większą odległością pestki od stacyjki nie mam problemu z odpalaniem. Polecam zacząć od najprostszych rzeczy, później ew. jakieś rozbieranie stacyjki etc ;)

Edytowane przez janeksroka

Opublikowano
  • Autor

To radzisz najpierw psiknąć w środek stacyjki wd40/kontakt?

Opublikowano

tak, delikatnie, i w tą szczelinę jakby zaraz przy, między metalem a plastikiem, ale tak, żeby to nie pływało ;D Myślę, że mając szczoteczkę z miękkim włóknem można spróbować tam przeczyścić troszkę, osobiście tego nie robiłem. Później tylko poczekać kilkanaście minut i próbować. Ewentualnie możesz rozłożyć kluczyk żeby pestkę bliżej pierścienia przyłożyć, jeżeli to nie pomoże to raczej uszkodzony pierścień albo pestka, a nie tylko zabrudzenie.

Opublikowano
  • Autor

A jest mozliwosc ze na przyklad ktorys bezpiecznik sie spalił i przez to tez nie moge odpalac?

Opublikowano

W sumie nie wiem, ale sprawdzenie bezpieczników to jest chwila, więc nie zaszkodzi sprawdzić, zawsze możesz znaleźć inny upalony ;]

Opublikowano
  • Autor

Hahah wlasnie wrocilem z samochodu. Odkrecilem tylko jedna srube, ta na dole na imbus bo tych dwóch na krzyzaka nie moglem bo śrubokręt jedt troszke za gruby. Z ciekawosci wlozylem kluczyk do stacyjki i przekrecilem no i patrze a kontrolki juz nie ma :D nie wiem chyba cos tam nie stykalo i jak poruszalem cala obudowa przy probie odkrecenia tych srub na krzyrzaka to jakis wplyw mialo na to :D takze na ta chwilę kontrolka nie miga, auto czy odpala to nie wiem boo aku padniety, jutro pojde i kupie, podladuje i wtedy dam relacje jeszcze raz czy odpala a no i na wszelki wypadek mimo wszystko wodkrece ta obudowe i zrobie to co mialem zrobić.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Ok panowie teraz jest taka sprawa. Podjechał do mnie znajomy z pracy z kabelkami i próbowaliśmy odpalić, coś tam niby próbował załapać ale się nie udało. Podejrzewam ze, paliwo nie dochodzi i teraz pytanie z jakich powodów może nie dochodzić i czy da się jakoś sprawdzić czy dochodzi?
Uprzedzam pytanie- Tak mam benzynę ;p

Edytowane przez Noathak

Opublikowano

a masz pewność, że immo na 100% nie blokuje zapłonu? Przyczyn dających objawy wyglądające na niedopływanie paliwa jest mnóstwo, jak i przyczyn dlaczego to paliwo nie trafia czy też trafia z opóźnieniem. Skupiłbym się chyba na immo skoro z nim były problemy wcześniej. Próbowałeś przyłożyć pestkę immo pod pierścień i wtedy odpalić?

Opublikowano
  • Autor

No kontrolka juz mi sie nie pali wiec problem z immo powinien chyba zniknąć ale na 100% pewny nie jestem bo nie mam dostepu do komputera zeby bledy posprawdzac. Nie probowalem bo jakos na to nie wpadlem i czasu juz nie mialem bo juz ciemno sie zrobilo i nie chcialem tam siedziec dzisiaj bede probowal dalej cos zdziałać. Moze wystarczy go jeszcze troszke pochechlac a paliwo w koncu doleci.

Opublikowano

No kontrolka juz mi sie nie pali

Rozumiem, że po chwili od włączenia zapłonu gaśnie i nie mruga? A przy przekręceniu kluczyka w zapłon się świeci normalnie przez chwilę?

Edytowane przez janeksroka

Opublikowano
  • Autor

No tak zapala sie ze wszystkimi kontrolkami jakie zawsze sie zapalaja a pozniej juz przestaje i juz sie nie załącza.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No dzisiaj go co nieco pohechłałem i odpalił!!!! sukces :D ale za to strasznie dymi na biało zapewne trochę dużo benzyny ma w silniku która została po tym całym chechłaniu go i musi spalić :D Także temat uważam za zakończony :)
Dziękuje za pomoc która ma swoje pozytywne skutki :)

Edytowane przez Noathak

• 1 rok później...
Opublikowano

koledzy tez miałem problem z immo, latałem szukałem a to proste, najlepiej kupić emulator immo koszt około 70 zł i po problemie,