sambo Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Witam, Od pewnego czasu niepokoi mnie pewna sprawa.. Rano wchodzę do auta temperatura w aucie 14 stopni ( garaż podziemny), wyjeżdżam na zewnątrz a tam +2/+5. Ustawienia na klimatroniku to auto +18 stopni. Po 10 minutach jazdy w aucie mam już 22 stopnie i ciągle leci ciepłe powietrze. Czy to wina jakiegoś czujnika? Robiłem nastawy domyślne i nadal to samo Edytowane 24 Marca 2016 przez sambo
greg2505 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 podłącz kompa i sprawdź błędy klimy,prawdopodobnie silniczki klap stoją i mimo że ustawiasz 18c ,silniczki mogły stanąć np.na 23c i tyle będą nagrzewały,sprawdź jeszcze ręką czy z prawej i lewej kratki leci takie samo ciepło,często się zdarza, że z jednej leci zimne a z drugiej ciepłe,wtedy 100% silniczki
mario1234321 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 tez mam podobny problem i wystepuje mi blad silniczka v158, czyscilem wszystkie procz tego bo dostep trudniejszy, ale te co wyczyscilem stukaja i tak choc bledow nie ma z nich, gdzie kupic pewne silniczki bo kupilem dwa z forum ale tez stukaja.....
sambo Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) U mnie żadnych błędów podłączyłem vaga. Wszedłem w bloki i temperatura w aucie nie schodzi poniżej 20.5 stopnia. Z każdego nawiewu leci takie samo powietrze. Może coś jest zrypane z klimatronikiem.. Chciałem zrobić od nowa adaptacje jednak nie wszędzie mogę wejść. Od kanału 11 mam taki komunikat: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez sambo
greg2505 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 A sprężarka klimatyzacji ci chodzi,mi ostatnio pokrywa że sprzęgła spadła i leciało chłodne ale nie lodowate,przykręciłem pokrywę i klima chodzi,dodam że żadnych błędów nie było
jacek70 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Proponuję sprawdzić czy jest sterowanie klapami. Nie tylko czy słychać silniczek ale czy otwiera i zamyka klapy. Czasem pomaga posterowanie klapami i problem znika. Powodem jest wydarzy grafit na potencjometrze który jest w silniczku.
greg2505 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 jak silniczek szwankuje to wywala błąd
sambo Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Sprężarka działa na 99%.. Jak ustawie na low to wali zimnem.. Problem jest tylko kał ustawie auto i żądana temperaturę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez sambo
greg2505 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 zrób jeszcze tak,że prawą stronę ustaw na najniższą temp ,a lewą na najwyższą i odwrotnie ,zobacz jak się zachowują nawiewy ,jeszcze jedno po zgaszeniu auta nie słychać silniczków ,bo jeśli nie ma błędów ,a po wyłączeniu zapłonu je słychać to też do wymiany ,ewentualnie wyczyścić (na krótko pomaga lub wcale)
sambo Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2016 zrobiłem jak pisałeś. Wszystko działa. Temperatury się zmieniają. Jak przekręcam kluczyk na zapłon to słychać klapy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
greg2505 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Jak włączysz zapłon klapy będą chodzić chwilkę,ale jak wyjmniesz kluczyk powinna być cisza,jeśli chodzą to coś nie tak Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez greg2505
szakal222 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 U mnie chodza po wylaczeniu jakas minute i cisza pozniej ,niewiem czy tak ma byc ,ale jak wszystko dziala jak nalezy to nie tykam
sambo Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Po wyjęciu kluczyka cisza. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wymieniłem klimatronik ma 16 stopni.. Trochę lepiej ale to nie jest to.. Jak wejdę do kolegi saaba to jak ustawi na 18 stopni to jest lodówka.. Sprawdziłem dziś wszystko w vagu i z ręcznym termometrem.. Ustawiam temperaturę na 16 stopni to w aucie mam 22 stopnie. Jak ustawie np: 24 to w aucie mam 28.. Klima chłodzi dobrze, temperatura z kratek to min. 6 stopni.. Wyglada to tak ze klimatyzacja myli sie o kilka stopni.. Robiłem adaptacje, resety i nadal kicha Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ktoś może ma jakiś pomysł? albo może sprawdzić u siebie.. Po 10 min odpalić vaga i zobaczyć jaka jest temp. Na czujniku klimatornika. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 6 Czerwca 2016 przez sambo
Rekomendowane odpowiedzi