Sztomel Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 koledzy jeśli cieknie Wam tylko i wyłącznie spod nastawnika to jest to pikuś, nie trzeba wyjmować pompy, wystarczy tylko odkręcić 4 śruby i wymienić uszczelkę a następnie ustawić dawkę wtrysku i można to zrobić samemu jeśli ma się vaga aby dawkę prawidłowo ustawić, gorzej jeśli okaże się (co jest bardzo prawdopodobne) tak jak u kolegi grzes1150, że cieknie też przy głowicy tłokorozdzielacza - wtedy tylko wprawny pompiarz sobie poradzi ze zdemontowaniem i ponownym założeniem tej głowicy bez wyjmowania pompy - nikomu niewprawnemu nie polecam jej demontażu bo części z pompy mogą się posypać po garażu a złożenie tego do kupy to już ekwilibrystyka przy pompie w poziomie na silniku. Adamv ja jestem z Rybnika ale nie posiadam adresu pompiarzy bo nie musiałem jeszcze korzystać, podjedź do obojętnie jakiego mechanika od TDI u siebie w okolicy a z pewnością poda Ci adres takowego bo zazwyczaj sami nie biorą się za jej naprawę tylko wożą do speca od pomp.
grzes1150 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2009 koledzy jeśli cieknie Wam tylko i wyłącznie spod nastawnika to jest to pikuś, nie trzeba wyjmować pompy, wystarczy tylko odkręcić 4 śruby i wymienić uszczelkę a następnie ustawić dawkę wtrysku i można to zrobić samemu jeśli ma się vaga aby dawkę prawidłowo ustawić, gorzej jeśli okaże się (co jest bardzo prawdopodobne) tak jak u kolegi grzes1150, że cieknie też przy głowicy tłokorozdzielacza - wtedy tylko wprawny pompiarz sobie poradzi ze zdemontowaniem i ponownym założeniem tej głowicy bez wyjmowania pompy - nikomu niewprawnemu nie polecam jej demontażu bo części z pompy mogą się posypać po garażu a złożenie tego do kupy to już ekwilibrystyka przy pompie w poziomie na silniku. Adamv ja jestem z Rybnika ale nie posiadam adresu pompiarzy bo nie musiałem jeszcze korzystać, podjedź do obojętnie jakiego mechanika od TDI u siebie w okolicy a z pewnością poda Ci adres takowego bo zazwyczaj sami nie biorą się za jej naprawę tylko wożą do speca od pomp. No jak się posypie to tragedia. Jest tam tego sporo. Zobaczcie tutaj: http://www.vwdiesel.net/phpBB/viewtopic.php?t=1573
Rekomendowane odpowiedzi