Garet Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 Szukałem na forum dokladnej instrukcji jak je zdemontować ale nic nie znalazłem. Jak wyjąć szkło żeby go nie uszkodzić? Nie wyłamać zaczepów itd?
tom4275 Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 przechyl do dołu złap za górę i rwij, lub odkręć dół i wypchnij od środka, nic nie połamiesz ale wszystko zawsze z wyczuciem
House Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 Zdejmowałem kilka razy i zawsze w ten sposób, że przestawiałem lusterko tak, żeby od zewnętrznej strony lusterko było jak najbardziej wystające, wkładasz paluchy i z wyczuciem ale zdecydowanie "wyrywasz" musisz uważać na kabelki iod podgrzewania i od fotochromu jeśli posiadasz. Jeśli lustra masz podgrzewane, to będzie ciężko zdjąć konektory. Zdejmuj je "bujając" nie ciągnij na siłę bo oderwiesz styki. Warto dodać, że lusterka od S4 i cywilne plastikowe inaczej mają montowaną obudowę, więc jeśli chciałbyś wymieniać, to nie wyrzucaj śrubek które mocują wkład w lusterkach od S4
Garet Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Opublikowano 31 Marca 2016 Dzieki za pomoc. Chce je wyjac bo obudowy mam psikniete ta guma w sprayu i bede to sciagal. A zeby obudowy odkrecic trzeba szklo chyba wyjac?
tom4275 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 tak, żeby zdjąć obudowę to szkło musi być wyjęte
House Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 dokładnie, potem odczepiasz konektory od elektryki, na dole obudowy masz taką czarną zaślepkę którą ja wypychałem do dołu (są zaczepy uważaj, żeby ich nie ułamać). Potem zostaje sama obudowa która zacznie się ruszać po wyjęciu zaślepki i dalej już z górki
Rekomendowane odpowiedzi