Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Demontaż wkładów lusterek zewnętrznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem na forum dokladnej instrukcji jak je zdemontować ale nic nie znalazłem. Jak wyjąć szkło żeby go nie uszkodzić? Nie wyłamać zaczepów itd?

Opublikowano

przechyl do dołu złap za górę i rwij, lub odkręć dół i wypchnij od środka, nic nie połamiesz ale wszystko zawsze z wyczuciem :)

Opublikowano

Zdejmowałem kilka razy i zawsze w ten sposób, że przestawiałem lusterko tak, żeby od zewnętrznej strony lusterko było jak najbardziej wystające, wkładasz paluchy i z wyczuciem ale zdecydowanie "wyrywasz" musisz uważać na kabelki iod podgrzewania i od fotochromu jeśli posiadasz. Jeśli lustra masz podgrzewane, to będzie ciężko zdjąć konektory. Zdejmuj je "bujając" nie ciągnij na siłę bo oderwiesz styki.

Warto dodać, że lusterka od S4 i cywilne plastikowe inaczej mają montowaną obudowę, więc jeśli chciałbyś wymieniać, to nie wyrzucaj śrubek które mocują wkład w lusterkach od S4 ;)

Opublikowano

Dzieki za pomoc. Chce je wyjac bo obudowy mam psikniete ta guma w sprayu i bede to sciagal. A zeby obudowy odkrecic trzeba szklo chyba wyjac?

Opublikowano

tak, żeby zdjąć obudowę to szkło musi być wyjęte

Opublikowano

dokładnie, potem odczepiasz konektory od elektryki, na dole obudowy masz taką czarną zaślepkę którą ja wypychałem do dołu (są zaczepy uważaj, żeby ich nie ułamać). Potem zostaje sama obudowa która zacznie się ruszać po wyjęciu zaślepki i dalej już z górki :D