Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki kąt i dawka przy wtryskach 0.216 w silniku 1z.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kilka dni temu założyłem wtryski 216 do niuni z silnikiem 1z 90km. Orientuje się ktoś jak najbardziej optymalnie ustawić kąt i dawkę? Aktualnie po podłączeniu VCDS pokazał mi dawkę 4.2 a kąt w przedziale 44-46 oczywiście na silniku rozgrzanym do 90 stopni. I moje pytanie czy wprowadzać jakieś korekty czy zostawić tak jak jest. Z góry dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

kat 51 jest idealny wiec te 44, 46 jest w przedziale bdb, dawke rowniez masz ok, zpostaw jak jest pozdr jak odczucia po wtryskach?

Opublikowano

Odczucia? 4 osoby w aucie+ bagaż, 225/45 R17 koło i wyprzedzanie to już nie udręka ;) Teraz tylko pozostało mi czyszczenie EGR i kolektora, czyszczenie turbiny i pojadę do tunera po wirusa.

Opublikowano

wiec odczycia na plus , to najwazniejsze, u kogo program robisz? a patrz mam takie 216 na sprzedaz :)

Opublikowano

Jak najbardziej na plus. Na forum chłopaki polecają Leo ze Szczecina, więc raczej do niego się udam. 216 chodliwy towar, więc o sprzedaż bym się nie martwił ;)

Opublikowano

Jak najbardziej na plus. Na forum chłopaki polecają Leo ze Szczecina, więc raczej do niego się udam. 216 chodliwy towar, więc o sprzedaż bym się nie martwił ;)

tak wiem ale nie pali mi sie jeszcze nie wystawiałem nigdzie, ciekawe jaka moc wyjdzie, jakbys sie wahał to tune up gdansk zadzwon moze bedzie taniej a na pewno nie gorzej :)

Opublikowano (edytowane)

Sam mocy też jestem ciekaw, ale muszę jeszcze się wstrzymać. Dzięki za pomoc! ;)

lukasz51237 Kupiłem od znajomego, który swoją A4 sprzedał bo typek wpakował mu się w bagażnik.

Edytowane przez bieznik95
Opublikowano

jakie spalanie na 216 jest różnica?

Opublikowano

jakie spalanie na 216 jest różnica?

od momentu zmiany nie tankowałem jeszcze auta, ale sugerując się wskaźnikiem na liczniku i trasą ok 100 km to od kreski do kreski wolniej jakby opadała. Może to tylko wrażenie, ale nie jestem w stanie powiedzieć.

Opublikowano

Na 216 powinna mniej palić bo nie trzeba tak autka żyłować. Jeśli pompę wtryskową masz sprawną to może uzyskasz coś w granicach 130/260-280