janko156 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Witam potrzebuje pomocy przy wymianie turbo audi a4 1.8t AEB , czy konieczne jest spuszczenie płynu z układu chłodzenia silnika przed odkręceniem węży zasilających turbo wodą?. Czy po zamontowaniu turbiny trzeba odpowietrzać układ chłodzenia?.
piter-eg Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) W turbo sa kanaly olejowe i tylko o oliwie trzeba myslec Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez piter-eg
Łukasz Hetmann Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 w 1.8t turbosprezarka jest chlodzona ciecza z silnika tak ze wypadalo by ja spuscic z ukladu a po ponownym zamontowaniu odpowietrzyc caly uklad chlodzenia
janko156 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2016 w 1.8t turbosprezarka jest chlodzona ciecza z silnika tak ze wypadalo by ja spuscic z ukladu a po ponownym zamontowaniu odpowietrzyc caly uklad chlodzenia dzięki Łukasz za pomoc właśnie o taką odpowiedź mi chodziło
Dev Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 w 1.8t turbosprezarka jest chlodzona ciecza z silnika tak ze wypadalo by ja spuscic z ukladu a po ponownym zamontowaniu odpowietrzyc caly uklad chlodzenia Uklad sam sie odpowietrzy nic specjalnie nie trzeba robic. Nim odpalisz auto zdejmij wtyczki z cewek i zakrec ze dwa razy aby turbo w.momencie normalnego rozruchu mialo juz odpowiednie smarowanie.
Rekomendowane odpowiedzi