Tommy Gun Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, Proszę was o pomoc gdyż auto odmówiło posłuszeństwa. Wszystko zaczęło się rok temu i dokładnie przez rok był spokój. Początki były takie że auto podczas mocniejszego wciśnięcia gazu potrafiło zgasnąć podczas jazdy, powtórzyło się to nawet 2 razy w miejscu gdzie było pod górkę. Trzeba było długo kręcić żeby odpalił i potem spokój. Vag nie wywalał żadnych błędów co mnie dziwiło. Do rzeczy - w piątek żona wzięła auto i nagle zgasł podczas jazdy. Zaczęły falować obroty w okolicy obrotów biegu jałowego i nie chciał za Chiny odpalić. Było to niedaleko domu więc szybko przybiegłem. Auto o dziwo odpaliło, nagle zaczęły falować obroty i zgasł. Jak go trzymałem na obrotach to nie gasł, ale w okolicy 1 tys. falowanie i zdechł. Po kilku odpaleniach tocząc się do garażu zaczęła migać kontrolka świec żarowych. Jedyne co miałem pod ręką to Polski Vag, który wypluł następujący błąd: 16705 Czujnik obrotów silnika - zakres/możliwości brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY Przy okazji auto było na rezerwie, myślałem że zabrakło paliwa więc uzupełniłem paliwo z kanistra. Po tym odpalił jak zawsze, pochodził kilka minut więc uznałem że wszystko jest w porządku. Krótka przejażdżka, jedzie, mocy nie brakuje. Przed garażem do którego wjazd jest pod górkę zdechł i powtórka problemu. Nie znalazłem zbyt wielu informacji na temat czujnika obrotów silnika w afn więc proszę was o pomoc czy to on jest winowajcą i powoduje taki cyrk. Bardzo przydałby mi się obrazek gdzie jest umiejscowiony w 1.9 tdi afn Pzdr Problem rozwiązany - przetarty kabel od czujnika. Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez Tommy Gun
Rekomendowane odpowiedzi