Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Pytanie o turbosprężarkę z TT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pewnie tak...zdecydowana czesc-tylko jak je rozpoznac-wszystkie takie nowe i swiecace...

Do chińskiej K04-15 dostajesz pałeczki abyś mógł ją nimi pozbierać jak się rozleci :>

A tak poza tym to chyba nie problem rozpoznać podróbke. W tych z linka co podałeś muszla strony zimnej jest jakaś pomniejszona i wygląda na jakiś dziwny stop, nie wiadomo wogóle czy to aluminium :gwizdanie: Po pijaku je rozpoznam :polew:

Opublikowano

Po pijaku je rozpoznam

...a po czym?...nie to,ze Ci nie wierze,ale chcialbym wiedziec... :wink4:
Opublikowano

Logo KKK jest inne niż w oryginale. I tabliczka znamionowa jakaś lipna... :disgust:

Opublikowano

Tabliczki to ja bym na siłe nie szukał bo moje turbo przyleciało bez tabliczki, ale to pewnie dlatego że oficjalnymi kanałami przerzutowymi.

Opublikowano

A skąd rzucali?

Opublikowano

A skąd rzucali?

z USA oczywiście.

Opublikowano

Ktoś pośredniczył w imporcie?

Chodzi mi o ewentualne reklamacje i okres gwarancji. Bez pośrednika wychodzi taniej, ale jak się zesra... to klops.

Opublikowano

Chodzi mi o ewentualne reklamacje i okres gwarancji. Bez pośrednika wychodzi taniej, ale jak się zesra... to klops.

To żadna tajemnica, ja turbo kupiłem na E-Bay od sprzedawcy AUDSPEED. Ostatnio widziałem, że koleżka jest też na Audizine. Nikt w transakcji nie pośredniczył.

Na turba raczej i tak nie ma gwarancji, bo to część która szybko na wskutek złej eksploatacji może uleć zniszczeniu i o gwarancji na turbo raczej można zapomnieć. A sprzedający zawsze może ci wcisnąć kit, że turbo nie dostawało za tyle oleju itp.. i że turbo nie było felerne.

Kupno turba to ryzyko, które się podejmuje.

Opublikowano

...chińczycy... :tongue4:[br]Dopisany: 07 Grudzień 2008, 12:31_________________________________________________a tak na serio,wiele czesci kupionych na ebayu,moze byc felerne-niby jakas gwarancje daja,ale kto by chcial sie bawic z odsylaniem ,czekaniem,a potem nie wiadomo-popieram gregora-kupno na ebayu,wiaze sie czasem z ryzykiem...

Opublikowano

Zmierzam do tego, że kupując w PL nowy towar siłą rzeczy dostajesz gwarancję - sprzedawca bierze odpowiedzialność za towar, którym handluje. Prawa konsumenta :cool1:

Dlatego czasem lepiej nieco przepłacić, ale ryzykiem obarczyć sprzedawcę, szczególnie wtedy, gdy można dostać fakturę i wrzucić graty w koszty na auto firmowe. W sumie wyjdzie taniej.

Opublikowano

Zmierzam do tego, że kupując w PL nowy towar siłą rzeczy dostajesz gwarancję - sprzedawca bierze odpowiedzialność za towar, którym handluje. Prawa konsumenta :cool1:

Dlatego czasem lepiej nieco przepłacić, ale ryzykiem obarczyć sprzedawcę, szczególnie wtedy, gdy można dostać fakturę i wrzucić graty w koszty na auto firmowe. W sumie wyjdzie taniej.

Nie zawsze jest tak kolorowo z tą gwarancją. Poza tym jakbyś słyszał cene GT2X w motoremo czy innej firmie która ci sprowadzi to byś chyba osiwiał. Rzeczywistość jest taka że każdy kupuje tam gdzie dostanie taniej.

Opublikowano

sprowadzając z USA mam gwarancję na każdą turbawę na rok...

Opublikowano

No dobra. To inaczej - jak wyobrażasz sobie ewentualną reklamację? :mysli:

Oczywiście czepiam się szczegółów; domyślam się, że masz sprawdzone źródło, ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Czysto teoretycznie - wolałbym jednak reklamować turbawę kupioną w PL - większe szanse na sukces, choć ryzyko kupienia shitu pewnie większe.

Opublikowano

No dobra. To inaczej - jak wyobrażasz sobie ewentualną reklamację? :mysli:

Oczywiście czepiam się szczegółów; domyślam się, że masz sprawdzone źródło, ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Czysto teoretycznie - wolałbym jednak reklamować turbawę kupioną w PL - większe szanse na sukces, choć ryzyko kupienia shitu pewnie większe.

jak masz cierpliwosc,to kontaktujesz sie ze sprzedawca poczta el,potem wyjasnisz co sie stalo,czy by towar uzywany i jak,dogrywacie sposob przesylki ,na Twoj koszt,a potem czekasz na odpowiedz,czy dostali towar i w zaleznosci od firmy-albo zwrot kasy,albo nowy towar,choc zadko spotykany jest proceder oddawania pieniedzy-kazdy chce sie pozbyc towaru i kase zatrzymac... :wink4:

Opublikowano

Jak kazda reklamacja pojega na tym, ze trzeba dostarczyc turbo do producenta aby mogl ocenic co bylo przyczyna awarii.

Opublikowano

ciekaw jestem skąd jest ten producent?

z Europy ?????

bo jak tak to turbawka najpierw leci z europy do USA z USA do Europy

z Europy do USA a potem z nowy do Europy czyz nie???

niech mnie ktoś poprawi jesli sie mylę

Opublikowano

...no nie do konca,jesli turbawe kupisz z USA,to wysylasz ja tam i oni biora nastepna z polki i sla ja Tobie,po wszystkich czynnosciach zwiazanych z reklamacja-problem moze wystapic wtedy,kiedy kupisz u prywatnej osoby-po prostu moze nie miec drugiej i wtedy zwraca pieniadze-jedynym problemem jest wtedy czas i koszty nastepnej suszary

Opublikowano

jesli turbawe kupisz z USA,to wysylasz ja tam i oni biora nastepna z polki i sla ja Tobie

Właśnie w tym względzie mam pewne obawy.

Załóżmy, że kupisz shit, chinola. Reklamujesz. Przecież mogą nie odesłać. I co, pojedziesz tam??? :tongue4:

Co prawda nie słyszałem jeszcze na tym forum, aby wysrała się komuś nowa z importu, ale to kwestia czasu. Chyba, że komuś się to przytrafiło i siedzi cicho.

Opublikowano

jesli turbawe kupisz z USA,to wysylasz ja tam i oni biora nastepna z polki i sla ja Tobie

Właśnie w tym względzie mam pewne obawy.

Załóżmy, że kupisz shit, chinola. Reklamujesz. Przecież mogą nie odesłać. I co, pojedziesz tam??? :tongue4:

Co prawda nie słyszałem jeszcze na tym forum, aby wysrała się komuś nowa z importu, ale to kwestia czasu. Chyba, że komuś się to przytrafiło i siedzi cicho.

jesli kupujesz przez paypal -wszystkie tranzakcje sa ubezpieczone,chodzi glownie o takiego typu wajchy,nie odsylaja-paypal oddaje pieniadze(oczywiscie jest to poprzedzone kontaktem ze sprzedawca i proba dogadania sie polubownego),a oni potem odbieraja od tej firmy,tak samo jest z prywatnymi sprzedawcami,w najgorszym przypadku dostaniesz chajs z powrotem,ale stracisz duzo czasu... :wink4:

Opublikowano

jesli kupujesz przez paypal -wszystkie tranzakcje sa ubezpieczone,chodzi glownie o takiego typu wajchy,nie odsylaja-paypal oddaje pieniadze(oczywiscie jest to poprzedzone kontaktem ze sprzedawca i proba dogadania sie polubownego),a oni potem odbieraja od tej firmy,tak samo jest z prywatnymi sprzedawcami,w najgorszym przypadku dostaniesz chajs z powrotem,ale stracisz duzo czasu... :wink4:

Taaak, a jeśli turbo wysypie się po dwóch miesiącach użytkowania paypal też ci pomoże? Pytanie retoryczne.