mf31 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Chciałem wy czyścić parownik. Jak wymontować?
scq Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Odkręcić zasilanie i powrót płynu chłodniczego, rurki miedziane, elektrozawór, mocowanie reduktora i wyjąć. Łatwiej by było gdybyś przynajmniej powiedział jaki masz reduktor...
Miszka82 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 podepnę się pod temat, chcę wymienić wszystkie uszczelki w parowniku Genius MB 1500 , co do samego zabiegu to wiem jak to zrobić. Pytania mam dwa bo nie wiem czy dobrze myślę. 1. Przed wymontowaniem parownika zakręcam zawór w butli i wypalam do końca i dopiero wtedy go demontuję ? 2. Czy jeśli już wymontuję parownik, a zdarzy się tak, że nie będę w stanie go od razu zamontować (coś pójdzie nie tak) to czy będę mógł jeździć w tym czasie na benzynie ?
otis89 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 1 Możesz wypalić, tylko trzeba wtedy czekać aby płyn ostygł, ale i tak syknie gazem bo całego nie da się wypalić. 2 Jak zamkniesz obieg wody to możesz śmigać na pb
otis89 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Zapomniałem dopisać do pkt 2, że musisz zaślepić wężyk od podciśnienia.
Rekomendowane odpowiedzi