Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVJ] Świszczący dźwięk przy silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

świeżak na forum i na szczęście (moje a nie brata) temat dotyczący nie mojego auta:) Brat ma również A4, ale starszą (B6, 1.8 tdi z 2001 r, benzyna). Sprawa wygląda tak, że jak odpala auto to przez dobre 20-30 sekund z okolic silnika leci taki dźwięk jak na filmiku:

Potem jest ok. Przy mrozach nie było piszczenia a było takie charczenie trochę. Mechanior sprawdzał, badał nie mógł znaleźć przyczyny. Komputer było podłączany i nie było błędów. Co to może być? Jak potrzeba więcej informacji to dajcie znać co.

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Poczytaj trochę a nie zakładasz nowy temat. Ten świst to układ sai się włącza. Kropka.

Opublikowano

Poczytaj trochę a nie zakładasz nowy temat. Ten świst to układ sai się włącza. Kropka.

Czytałem i widziałem to, ale dźwięk dźwiękowi nierówny. Jak dla mnie to trochę inaczej brzmiało. Dlatego wolałem się upewnić. Poza tym jestem akurat raczej laikiem jeśli chodzi o te sprawy. Dlatego właśnie zadałem to pytanie tutaj. Dzięki tak czy inaczej.

Opublikowano

Pompa SAI na 100%

Opublikowano

Wyciągnęliśmy bezpiecznik 40amp i ucichło. Póki co będzie bez pompy. Czytałem że poza wywalaniem check engine większych problemów nie powinno być. Dzięki.

Opublikowano

Kolego wymień tą pompę, na allegro chodzą używki za 20-100PLN.