grippen Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Prosze o opis kodowania imobilizera zamówiłem pastylkę megamos13 jak mam dopisać jeden kluczyk i czy musze dopisywać istniejący kluczyk jeszcze raz. Zapytam również czy nie będzie problemu z dopisanie klucza pi wymianie na Full fis licznika z polifta bo immo miga ale wiadomo ze licznik polift a u mni immo jest w puszcze. Prosze o procedurę dopisania jednego klucza
animavili Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 W tutorialu zmiany licznika na fuul fis jest poradnik soulmaster'a ,tam znajdziesz dokładna procedure dodawania klucza. Musisz raczej wszystkie klucze od nowa zapisać.
grippen Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) ale chodzi o nie dodanie do licznika tylko do immo boxa po immo jest poza licznikiem a jak ja mam megamos13 i chce żeby były dwa kluczyki to mam zrobić tak jak ponizej a jak zakoduje sie kluczyk ten co normalnie sie odpala jak mozna tylko raz zakodowac ??? Kodowanie IMMO Odpalamy program VAG-comWchodzimy w :[25 -Immobilizer][Login - 11] - podajemy pin,poprzedzony cyfra 0, jeżeli jest prawidłowy nie pojawia się żaden komunikat,jeśli jest nie prawidłowy --> mamy komunikat o niewłaściwym pinie.Na blacie powinna zapalić się kontrolka od IMMO.Następnie :[Adaptation - 10]W [Channel Number] wpisujemy 21[Read]widać ile kluczyków jest obecnie w pamięci.W pole [new value] wpisujemy wartość 0W/wym. postępowanie kasuje obecnie zapamiętane kluczyki[Test][Save]Następnie :[Adaptation - 10]W [Channel Number] wpisujemy 21[Read]widać ile kluczyków jest obecnie w pamięci - wartość powinna być 0W miejscu gdzie wcześniej wpisaliśmy 0,[new value] wpisujemy liczbę kluczyków, które chcemy zaprogramować --> jeżeli mają to być trzy kluczyki w polu [new value] wpisujemy wartość 3Potem[Test][Save]W tym momencie kluczyk który jest obecnie w stacyjce powinien się zaprogramować w centralce, a kontrolka IMMO na blacie powinna zgasnąć.[Done, Go Back][Close Controller, Go Back - 06]Wyłączamy zapłon,wkładamy kolejny kluczyk --> włączamy zapłon --> kontrolka IMMO na blacie powinna w czasie ok 2 sekund.UWAGAPo wpisaniu samego pinu (bez procedury kodowania kluczy) zapala się kontrolka od IMMO, i nawet gdy rozłączymy interfejs i wyłączymy/włączymy zapłon kontrolka nie zgaśnie, należy bezzwłocznie odłączyć klemę akumulatora na 30 - 40 sekund.W przypadku gdy chcemy zakodować 3 kluczyki, a przez roztargnienie w polu [new value] podaliśmy/wpisaliśmy wartość 4, to kontrolka IMMO będzie migać do chwili aż włożymy 4 kluczyk, a wiadomo że takiego nie posiadamy, wiec CAŁĄ PROCEDURĘ NALEŻY PRZEPROWADZIĆ OD POCZĄTKU Edytowane 16 Kwietnia 2016 przez grippen
Rekomendowane odpowiedzi