Orayle Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Witam , nie działa mi podświetlenie schowka pasażera. Wymienilem żarówkę i nic , jak to działa jest tam jakiś czujnik otwarcia/zamknięcia który włącza podświetlenie czy święci się cały czas? Gdzie szukać problemu . dzięki
radekjez Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Kolego zobacz czy nie masz pęknietych zawiasów w schowku standard Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Fido Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Gdzie szukać problemu . dzięki Jest na forum o tym. Poszukaj.
Mateuszek1001 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 jak otworzysz zaślepke z prawej strony kokpitu, zobaczysz siłownik, który pracuje wraz z zawiasem, on odpowiada za włączenie światła
Orayle Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2016 jak otworzysz zaślepke z prawej strony kokpitu, zobaczysz siłownik, który pracuje wraz z zawiasem, on odpowiada za włączenie światła wielkie dzięki sprawdzęZrobione brakowało zawleczki. Teraz jedno pytanie , czy schowek powinien tak ciężko się otwierać? Po naprawie aby otworzyć schowek muszę użyć naprawdę sporej siły boję się że coś pęknie
lukas231 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 No to lepiej szybko ten siłownik przesmaruj bo ułamie ci się zawias, albo zrob w nim dziurkę też pomaga
Mateuszek1001 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Nie pomaga dziurka ani smarowanie. Po prostu rozbierz silownik i wyciąg z niego tą gumkę i bedzie tak jak ma być
piti82 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Witam. Ja u siebie wyciągnąłem gumkę bo pomimo smarowania jak nie otwierałem ze 2 razy na dobę to chodził tak ciężko ze wyrywał siłownik z mocowania Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
iwadrian Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Pomaga nacięcie gumki na tłoczku żyletką.
Mateuszek1001 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Osobiście powiem że robiłem różne zabiegi: Nasmarowałem dość konkretnie tłoczek - chwile było, ale efekt końcowy taki sam Naciąłem gumkę - minimalnie lżej, lecz nie opada samoczynnie Naciąłem gumkę i zrobiłem otwór - to co powyżej - brak skutku Wyrzuciłem gumkę, zastępując ją grubym o-ringiem - w sumie to oring raczej nic nie daje może poza delikatnym oporem, ale za to schowek otwiera sie bez użycia jakiekolwiek siły. Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez Mateuszek1001
Rekomendowane odpowiedzi