Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Aktualizacja MMI 3g Basic z Bang Olsen problem z dźwiękiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Posiadam a4 b8 z 2009 roku z wersją MMI 3g Basic oraz fabrycznym zetawem audio B&O. Po dokonaniu aktualizacji softu do wersji k257 dźwięk jest nie taki jak powinien. Brak praktycznie bassu (jest on ledwo slyszalny) inne tony grają również dziwnie.

Jeśli ktoś miał ten problem lub wie jak go rozwiązać proszę o pomoc

Doczytałem na angielskim forum iż posiadając B&O należy wyłączyć jakieś pliki z aktualizacji...

Niestety aktualizacja została już przeprowadzona i nie mam pojęcia co robić. ..

Edytowane przez vex87
Opublikowano

Pierwszy raz słysze :huh: ustawienia w MMI masz ok ? soft ok ?

Opublikowano (edytowane)

Tak. Wszystko jest ok. Aktualizacja zrobiona z wykorzystaniem plików umieszczonych na naszym forum.

Podobno robiąc aktualizacje z systemem Bosse lub B&O należy aktualizować wszystko z wyjątkiem właśnie tych modułów. Podobno instaluje się zły sterownik obsługujący dźwięk w tych systemach. Nie mam pojęcia co robić. Może jakaś wersja softu ze sterownikiem który był pierwotnie wgrane a obsługuje B&O? Lub instalacja fabrycznej wersji softu?

Tak pisał gościu na anglojęzycznych forum:

"It's better to exclude the B&O from the upgrade (look at the guide for 3GP - Bose section ) for the DAB I will look to see if I have separate firmware. Odd configuration though, never saw B&O with basic nav there is a chance the bass to become less powerful after the upgrade if you don't exclude it"

Edytowane przez vex87
Opublikowano

wychodzi na to ze soft cos nie halo jest

Opublikowano (edytowane)

Może soft jest ok. Natomiast nie jest on przeznaczony dla wersji z systemem B&O. Nikt na forum nie pisał że miał z tym problemy lub po prostu nikt z B&O tego nie robił.

Aktualizaji softu dokonywalem etapami tj. 0031 -> 207 -> 257.

Edytowane przez vex87
Opublikowano

Wgrywalem soft z forum w 2015r, mam B&O i wszystko gra jak trzeba.

Opublikowano

Pewnie dlatego ze soft nie aktualizowal B&O bo już został sterownik kiedyś zaktualizowany w ASO online, w nowych a6 a7 a8 tez jest tak samo czasem pomimo starego soft w systemie w bose czy bose jest juz wgrany nowy i soft nie aktualizuje nic

Opublikowano

Nie tylko ASO to ogarnia VCP też da radę zrobić parametryzacje ;-)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja właśnie ze względu na B&O nie aktualizowałem softu z 257 do 260, ale daj znać jak rozwiążesz problem banga po aktualizacji.

Opublikowano

Problem rozwiązany. Nie sprawdziłem ustawień w MMI. Po aktualizacji softu do nowszej wersji wszystkie ustawienia dźwięku są w tzw pozycji ZERO tj. Bass, wysokie tony, balans przód /tył, ustawienia surround. Po aktualizacji należy ustawić wszystko w pozycji w której dźwięk będzie grał tak jak przed updatem. Powinienem sprawdzić to zanim podjąłem temat jednak mam nadzieje ze w jakimś stopniu moja sytuacja da innym do myślenia jak postępować w pierwszej kolejności po update.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...