Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AYM] Pilna pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam - dzis w trakcje jazdy poczułem jakby minimalne takie szarpnięcie i auto zaczęło chodzić jak traktor oraz zrobiło sie słabe , nie dawno bo 2 tyg.temu wymieniany był rozrząd , podłączyłem go pod VAG ale nie pokazuje żadnego błędu , prosze bardzo o pilną pomoc , auto jest mi potrzebne do dojazdu do pracy - pozdrawiam

* proszę stosować właściwy prefix - regulamin forum [Musashi]

Opublikowano

powinien zostac sprawdzony napinacz paska rozrzadu.

pasek napinacz kupione z ASO lub innego pewnego zrodla? moze pasek jest zlej jakosci :mysli:

dosyc ryzykownie (trzeba uruchomic silnik) ale mozna sprawdzic kat synchronizacji grupa 004 pozycja 4 powinien byc w zakresie pomiedzy -3 - +3

generanie sytuacja moze byc dosyc niebezpieczna grozi zniszczeniem silnika

Opublikowano
  • Autor

powinien zostac sprawdzony napinacz paska rozrzadu.

pasek napinacz kupione z ASO lub innego pewnego zrodla? moze pasek jest zlej jakosci :mysli:

dosyc ryzykownie (trzeba uruchomic silnik) ale mozna sprawdzic kat synchronizacji grupa 004 pozycja 4 powinien byc w zakresie pomiedzy -3 - +3

generanie sytuacja moze byc dosyc niebezpieczna grozi zniszczeniem silnika

A4 B6 - 2,5 V6 155kM, czyli co mam sprawdzić , ewentualnie rzuce logi , czy to robic na zapalonym silniku , prosze o dokładne napisanie co mam zrobicVagiem , ponieważnie jestem taki biegły z Vagiem , co do rozrządu to nie wiem co tam mechanior włożył , boje się żę to może byc coś właśnie od tego rozrządu i teraz mi mogą przypisac koszty -

w Vagu mam wejść w - Elektronika silnika - 08 Blok Pomirowy- dalej mam zrobic kursorem na 004 -i tam powinien być zakres -3 : +3 - tak ??? przepraszam i pozdrawiam

Opublikowano

no wlasnie, problem w tym, ze uruchamiajac silnik ryzykujesz.

natomiast zawiezienie auta do mechanika sadze ze skonczy sie tym ze sie nie przyzna i powie ze to co innego... :cool1:

wlasnie sprawdzilem zapedzilem sie z katem synchronizacji, spojrzalem na B6 a nie spojrzalem ze to V6. czyli pozostaje rozebranie i ustawienie ukladu na blokadach.

jest jeszcze mozliwosc ze pompa wtryskowa sie przestawila i to mozna sprawdzic VAG-iem.

Opublikowano
  • Autor

teraz nie wiem co mam robić wywaliłem tyle kasy i auto kaput , żebym wiedział żeto nie moja wina chociaż , boję się że to może jakaś bardzo kosztowna usterka , chyba jakby coś z tłokami albo zaworami to by chyba wcale nie zapalił , naprawde nie weim co mam teraz robić - pozdrawiam

Opublikowano

jak narazie wyglada to na przestawienie rozrzadu lub pompy.

skad kupowales el. rozrzadu? ile dales, jakich firm, kto to robil?

Opublikowano

naprawde nie weim co mam teraz robić - pozdrawiam

Jeżeli podejmiesz ryzyko odpalenia celem sprawdzenia kąta początku wtrysku (patrz post Musashi) - to zaloguj "dla mnie" :wink4: jeszcze szybciutko 013 i 014 (korekcje). Rozumiem, że nie będziesz rozgrzewał silnika do temp. roboczej ale dopisz "ile było".

Opublikowano
  • Autor

aha ,jeszcze jak otworzyłem klape silnika to w obudowie filtra tak jakby było słychać mocne powietrze - pozdrawiam

Opublikowano

w obudowie filtra tak jakby było słychać mocne powietrze - pozdrawiam

mocne powietrze? :decayed:

Opublikowano
  • Autor

tzn. nie powietrze tylko słychać takie dudnienie poprzez tą obudowe

Opublikowano

zdejmij górną pokrywę z obudowy filtra powietrza i zobacz jak wygląda filtr bo podejrzewam, że chyba daaaawno nie był wymieniany.