FORA3 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, dziś sprawdzałem zapełnienie filtra cząstek stałych vcds -wersja polska .Zastanawia mnie pozycja 121 i 122 , tak jak dla mnie to niema w dpf nawet 0,5g . Czy dobrze to odczytuje ? .Z góry dziękuje . Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez FORA3
Danielok Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Witam, dziś sprawdzałem zapełnienie filtra cząstek stałych vcds -wersja polska .Zastanawia mnie pozycja 121 i 122 , tak jak dla mnie to niema w dpf nawet 0,5g . Czy dobrze to odczytuje ? .Z góry dziękuje . Chyba musisz to sprawdzic tutaj tez wiele szukalem i sie doszukalem http://www.fotosik.pl/zdjecie/f0a9fdc998a5f9a5 Są trzy opcje do zaznaczenia: Soot mass calculated (przybliżona ilość sadzy obliczona przez komputer) Soot mass measured (ilość sadzy zmierzona) Oil ash - ilość popiołu powstała z wypalania sadzy (ogólne zapchanie filtra, po osiągnięciu pewnej granicy trzeba wymienić filtr) Kod nr 075 Distance since last regeneration 223488 m 144 Oil ash 0.28 l 168 Soot mass calculated 25.25 g 169 Soot mass measured 0.70 g
Rekomendowane odpowiedzi