Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Koło dwumasowe do 2.0 TDI - kto robi na pierwszy montaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo to tak specjalnie robią ( polityka firm) żeby najbardziej kosztowne awarie występowały tuż po okresie gwarancyjnym. Lepiej chyba jeżdzić poczciwą B5 niż "wspaniałymi" nówkami za 150 tysięcy :tongue4:

PS : turdzi za A4 dałeś 150 tysięcy - jak myślisz ile za nią teraz dostaniesz po 3 latach ???

Opublikowano
  • Autor

YATES chyba zle mnie zrozumiales ja za 2,5 letnie auto zaplacilem 150 tys w przeliczeniu na zlotowki :wink4:

Opublikowano

YATES chyba zle mnie zrozumiales ja za 2,5 letnie auto zaplacilem 150 tys w przeliczeniu na zlotowki :wink4:

Jejku czemu tak dużo ??? U nas takie 3 letnie B7 z tym pechowym silnikiem 2,0 TDI stoi średnio około 50-60 tysięcy.

Opublikowano

Jejku czemu tak dużo ??? U nas takie 3 letnie B7 z tym pechowym silnikiem 2,0 TDI stoi średnio około 50-60 tysięcy.

Bo to jakaś Limited eition :polew:

Opublikowano
  • Autor

Taki kraj auta tu sa potwornie drogie wzgledu na bardzo wysoki podatek. Ale sa tez zalety , gdziekolwiek nie pojade jest dla mnie tanio :wink4:

Opublikowano

Taki kraj auta tu sa potwornie drogie wzgledu na bardzo wysoki podatek. Ale sa tez zalety , gdziekolwiek nie pojade jest dla mnie tanio :wink4:

I to dlatego części w PL kupujesz :naughty: wkładaj ten dwumas i Ci kupca znajde na autko :decayed:

Opublikowano
  • Autor
I to dlatego części w PL kupujesz wkładaj ten dwumas i Ci kupca znajde na autko

i to najwiekasz tego zaleta bo po co mam 5 krotnie przeplacac jak na swieta jestem w domu :cool1:

H4mm3R auto niestety nie bedzie do sprzedania w polsce bo nikt za nie tyle nie zaplaci + jeszcze oplaty do zrobienia w polsce :naughty:

Opublikowano

auto powinienes sprzedac bez problemu,z tak malym przebiegiem,,norki bardzo sobie upodobali a4 b7,a i tak masz szczescie ze silnik wymienili na gwarancji bo w PL raczej bys sie tego nie doczekal,a o dwumasa pytal bym w niemieckim ASO moze taniej by wyszedl?

Opublikowano

wiem ze najlepiej zmienić komplet ale nie jest to takie proste jak wynika z linku niżej ( dzięki rikardo ) sachs odpada a z LuK dostępne jest tylko kolo bo sprzęgieł do tego motoru jeszcze nie robią :blink: wiec nie ma jak wymienić kompletu.

to nie prawda ze Luk ich nie produkuje.

tyle ze produkuje tylko i wylacznie na pierwszy montaz, oraz do sieci ASO.

gdy wyjda ze sprzedazy nowe samochody, w ktorych jest montowane to sprzeglo, sprzegla pojawia sie w sprzedazy poza ASO

Opublikowano
  • Autor
auto powinienes sprzedac bez problemu,z tak malym przebiegiem,,norki bardzo sobie upodobali a4 b7,a i tak masz szczescie ze silnik wymienili na gwarancji bo w PL raczej bys sie tego nie doczekal,a o dwumasa pytal bym w niemieckim ASO moze taniej by wyszedl?

krzysiek23 niby tak ale krwi troszkę napsuła ;(

to nie prawda ze Luk ich nie produkuje.

tyle ze produkuje tylko i wylacznie na pierwszy montaz, oraz do sieci ASO.

gdy wyjda ze sprzedazy nowe samochody, w ktorych jest montowane to sprzeglo, sprzegla pojawia sie w sprzedazy poza ASO

Fakt może sie źle wyraziłem.Nie jest jeszcze dostępne choć szczerze to za bardzo nie rozumie dlaczego sprzedają same kola ?

Nie mogę tez zrozumieć jednej rzeczy , dostępności części w polskich ASO.Przecież to normalnie jakaś kpina jest żeby na sprzęgła ( co jest w pewnym sesie materialem eksploatacyjnym ) czekac dwa tygodnie bo nie ma na magazynie ?

Opublikowano

to nie kupuj w ASO - ja miałem na drugi dzień :hi:

Opublikowano
  • Autor

to nie kupuj w ASO - ja miałem na drugi dzień :hi:

no tak ale ja nie chce Sachsa ( bo chyba tylko one sa dostępne w kompletach ) i jak kupie kolo Luka a przy wymianie stwierdza ze przydało by sie tez sprzęgło to i tak jestem w d.... bo orginal jest na zamówienie z 2 tyg wyprzedzeniem......... czyli teoretycznie musisz iść do wróżki i sie dowiedzieć co oni mogą tam jeszcze potrzebować zostawić zaliczkę na zamówione części a później ja stracić bo czegoś tam nie wykorzystali .......... bo rozumie ze tak to działa w ASO bo czegos tu nie rozumie......

Opublikowano

Pozwól że podsunę Ci pomysł jak byś mógł szybciej dostać te części ;) Kiedyś kupowałem tylnią lampę na allegro od pewnej kobiety (tu masz linka do jej aukcji i kontakt http://www.allegro.pl/item491128714_lampa_reflektor_audi_a4_b6_02_05_prawy_8e0_941.html ) jak dobrze pamiętam to jej syn pracuje w Ingolstadt w Audi i przywozi różne części do Audi które później ta kobieta sprzedaje na allegro. Zadzwoń, powiedz co potrzebujesz, jak sprawa wygląda i może akurat będą to tam mieć to w weekend przywiezie to do PL i w przyszłym tyg. będziesz to mieć :)

Opublikowano
  • Autor

H4mm3R dzięki serdeczne za pomoc ( ciekawa opcja ) ale problem sie chyba sam rozwiazal.

Zostawialem wczoraj auto w serwisie bo zakwestionowałem te wibracje zaraz po odebraniu auta jak wymienili silnik i dziś rano oglądał go jakiś technik który stwierdził ze kolo jest krzywe ma luz i stad sa te wibracje ale ze nie sprawdzili tego przy wymianie silnika ( a dziwie sie bo wszystko było na wierzchu ) to wymienia mi to kolo za darmo w ramach nie istniejącej juz gwarancji :)

No nie pozostaje powiedzieć nic innego jak WELL DONE AUDI SKOYEN :cool1:

Opublikowano

Pozazdrościć takiego serwisu :good:

U nas w Polsce nie do pomyślenia :no: