93bolo Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 jak to jest. czy podczas jazdy puszczam gaz pozniej zaciagam reczny pozniej buja mi auto i puszczam reczny a pozniej daje gaz i lece bokiem. czy takie cos jest bezpieczne dla automata z quattro? co sie stanie jak bede mial wcisniety gaz i zaciagne reczny.
szczuraz Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Aż sobie screena zrobię na wypadek gdybyś kiedyś wystawiał swoje auto na tym forum.
_quattro_ Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 jak to jest. czy podczas jazdy puszczam gaz pozniej zaciagam reczny pozniej buja mi auto i puszczam reczny a pozniej daje gaz i lece bokiem. Prawie dobrze, na końcu jak lecisz bokiem na na "D" to tak przy 40km/h musisz szybko "R" wrzucić ale na chama pchaj lewarek nawet jak ciężko pójdzie.
szczuraz Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Za moment będzie temat w warsztacie dlaczego PRNDS na desce miga/jest podświetlone. :grin:
Elegancko Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 tak sie wlasnie powinno jezdzic automatem hahaha
szczuraz Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Kolega został już wystarczająco pociśniety. Teraz trochę faktów.Takie podcinanie tipa skutkuje: uszkodzeniem łączników wału (brak możliwości rozsprzęglenia), dyfer zostaje zablokowany (o ile masz tak mocny ręczny) a napęd dalej jest podawany zanim zareagują czujniki abs/esp. Skrzynia dostaje strzał zanim zareaguje mechanizm miedzyosiowy co może skutkować uszkodzeniem mechanicznym. Do takich zabaw tylko manual. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
93bolo Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2016 wreszcie sensowna odpowiedz. tak jestem laikiem i dlatego pytam aby się dowiedzieć. nie, nie robiłem tak jeszcze i już wiem ze nigdy tak nie zrobię.
Kazik123 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 kolega za dużo filmików widział jak to bokiem latają
Blaw Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Pierwszy post i takie pytanie?To chyba jakieś prowo.
afroo. Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) kolega za dużo filmików widział jak to bokiem latają szybcy i wściekli Swoją drogą gdyby tak brać przykład z tego typu filmów to pytanie ma sens. Chyba wszyscy widzieli Transportera i buksowanie tylnych kół w S8 przy wciśniętym hamulcu i stającym w miejscu samochodzie. Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez afroo.
Rekomendowane odpowiedzi