Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tajemnica wycieraczki tylnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem na forum świeżakiem. Kupiłem kilka dni temu Avanta B6. Na tylnej szybie nie mam wycieraczki, ale w manetce jest opcja włączenia jej. Na szybie jest tylko żółta zaślepka w miejscu wycieraczki. Czy to oznacza, że seryjnie nie było jej w tym modelu, czy też ktoś urwał i zaślepił?

Opublikowano

A widziałeś kiedyś Avanta bez wycieraczki ???

Opublikowano

Witam, jestem na forum świeżakiem. Kupiłem kilka dni temu Avanta B6. Na tylnej szybie nie mam wycieraczki, ale w manetce jest opcja włączenia jej. Na szybie jest tylko żółta zaślepka w miejscu wycieraczki. Czy to oznacza, że seryjnie nie było jej w tym modelu, czy też ktoś urwał i zaślepił?

Parę lat temu dosyć często ludzie wyciągali wycieraczki i zaślepiali je właśnie, może w twoim przypadku też ktoś z tego skorzystał :D

Opublikowano
  • Autor

Parę lat temu dosyć często ludzie wyciągali wycieraczki i zaślepiali je właśnie, może w twoim przypadku też ktoś z tego skorzystał :D

Hmm możliwe. W jaki sposób zweryfikować czy jest tam jeszcze silnik i mechanizm, jak się do tego dostać? Być może wystarczy kupić pióro?

Opublikowano

Trzeba ściągnąć tapicerkę od wewnątrz z klapy. Zaślepka wstawiona może być tylko z 2 powodów. 1. Uwalony silniczek wycieraczki. 2. Ktoś chciał poprawić wygląd auta wywalając wycieraczkę. Oprócz pióra trzeba kupić całe ramię i być może silniczek. Trzeba rozebrać i zobaczyć czy jest silniczek i czy jest sprawny. Sam wstawiałem zaślepkę bo miałem już dość bujania się z ciągle zacinającą sie wycieraczką.

Edytowane przez jospethe

Opublikowano

W jaki sposób zweryfikować czy jest tam jeszcze silnik i mechanizm, jak się do tego dostać?

Jak już pytasz o takie rzeczy to lepiej oddaj auto specjaliście.

Jeszcze trochę to zechcecie fotorelację z cyklu "Jak zmienić koło".

Opublikowano

Jak już pytasz o takie rzeczy to lepiej oddaj auto specjaliście.

Jeszcze trochę to zechcecie fotorelację z cyklu "Jak zmienić koło".

+1

to są tak banalne sprawy. Wstyd o takie coś wypytywać :facepalm:

Edytowane przez slimok