fanthomas18 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam Jakiś czas temu do swojego 1Z założyłem skrzynie DQS, sprzęgło zostało od 1Z tylko tarcza została obita kevlarem. Mój problem polega na odkręcaniu się cięgna wybieraka przy skrzyni w miejscu za wysprzęglikiem, na zdjęciu zaznaczyłem w którym miejscu się odkręca. Ori jest tam nakrętka kołpakowa, próbowałem zmieniać ją na zwykłą-dalej się odkręcało, kontrowałem drugą zwykłą-to samo ;/ Nie odkręca się ona z dnia na dzień, jakoś tak raz na 3-4 tygodnie. Miał ktoś taki problem? Ktoś proponuje jakieś rozwiązanie? Spróbuję jeszcze przykręcić tam nakrętkę samokontrującą, zobaczmy czy to coś da Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez fanthomas18
Hezen Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Jak jest miejsce to przykręć nakrętki jedną za drugą tzw. kontra Nie powinno się wtedy odkręcać. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
fanthomas18 Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Opublikowano 2 Maja 2016 Próbowałem, jakiś czas jest ok a później się odkręca znowu :/
Hezen Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 (edytowane) Obejrz gwint, może jest przeciągnięty? Jak nie potrafisz określić czy jest przeciągnięty to go skalibruj odpowiednią narzynką. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Maja 2016 przez Hezen
majkel_majki Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Ta część wybieraka, ucho wchodzące na wodzik skrzyni biegów i przykręcane nakrętką jest w kształcie odwróconej litery u, w podfrezowanie wodzika wchodzi tam taki klinek trzymający całość w kupie, nakrętka tylko zabezpiecza przed spadnięciem ucha z wodzika i normalnie nie przenosi żadnych sił. Jeżeli nie masz tego klinika to nie ma siły, będzie się odkręcać.
Rekomendowane odpowiedzi