dejvt Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 Zaraz po odpaleniu silnika poprostu gaśnie.. Na zapłonie dodam gazu, krece odpalam i zaraz znowu gaśnie... po kilku probach odpali... nawet jak zaraz po odpaleniu (mimo rozgrzanego silnika) wcisne gaz na maxa to obroty podskoczą do 4-5tys i silnik pada... ktos wie moze w czym tkwi problem ?
tomcio1600 Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 Zaraz po odpaleniu silnika poprostu gaśnie.. Na zapłonie dodam gazu, krece odpalam i zaraz znowu gaśnie... po kilku probach odpali... nawet jak zaraz po odpaleniu (mimo rozgrzanego silnika) wcisne gaz na maxa to obroty podskoczą do 4-5tys i silnik pada... ktos wie moze w czym tkwi problem ? Pewnie standardowy problem czyli imobilizer. Pewnie świeci lampka imo ? a jak wyciągniesz kluczyk włożysz go odwrotnie to dobrze zczyta kod i opdali od ręki.. :]
regis Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 miałem ten sam problem, takie same objawy i u mnie immo było zwalone. kosztowało mnie to 120 polskich nowych złotych i od 3 miesięcy działa bez zarzutu ;]
Dev Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 najpierw VAG podobna sytuacja jest przy zwalonym TPS-ie
michub0b Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 ja także stawiam że to immo. mój kolega miał podobne objawy i to było właśnie to
dejvt Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2008 imo to raczej nie jest skoro po jakims czasie odpalał.. wlałem STP - plyn do czyszczenia ukladu paliwowego, narazie wszystko działa bez problemow
ozi_wells Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 moze byc tez problem z pompą oleju. moze dawac za duze cisnienie i nie domykają sie zawory. ja tak miałem i objawy były podobne.
Rekomendowane odpowiedzi