olivier85 Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Witam, Mam następujący problem w moim aucie. Dzisiaj zauważyłem, że przestał świecić xenon. Wykreciłem klosz, wyjąłem żarnik a tam został tylko sam drucik. Całe szkło z żarnika potłuczone w drobny mak. Wyjąłem to. Mam żarnik D1S 35W Osram 66043. Chciałem zakupić nowe ale nie wiem co mogło być przyczyną tego, że sie szkło rozsypało. Do tej pory nie miałem żadnych problemów z oświetleniem. Jedynie co to zauważyłem, że światło nie świeciło dość dobrze. W nocy przy deszczu praktycznie było ciemno. Proszę o jakieś porady. Edytowane 3 Maja 2016 przez olivier85
Fido Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 nie wiem co mogło być przyczyną tego, że sie szkło rozsypało. My ci też nie podpowiemy. Przyczyn wiele. Załóż nowy żarnik i po problemie. Napisz jak się drugi zbije,pomyślimy.
olivier85 Opublikowano 4 Września 2016 Autor Opublikowano 4 Września 2016 No i lampa nie świeci po raz drugi. Wymieniłem na nowe oryginalne zarniki Osram, jeździłem 3,5 miesiąca i przestała świecić lampa od strony pasażera. Sprawdziłem, żarnik jest ok. Co może być teraz przyczyną ? Przetwornica ?
Fido Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 Tak, możliwe że uda się ją (je) jeszcze naprawić.
olivier85 Opublikowano 4 Września 2016 Autor Opublikowano 4 Września 2016 W jaki sposób to naprawić ? Można jakoś Vagiem sprawdzić co jest przyczyną nieświecącego ksenona ?
MemberA4 Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) Fido ma na mysli chyba regeneracje(tzn oddajesz swoje i po weryfikacji dostajesz naprawione) Twojej za kwote mniejsza od nowej. U mnie tez sie najpierw spalil jeden zarnik a skonczylo sie to na wymianie przetwornic i zarnikow kwota 900zl. 2x przetwornica Valeo 4pin 2x żarniki Philips Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka W jaki sposób to naprawić ? Można jakoś Vagiem sprawdzić co jest przyczyną nieświecącego ksenona ?Podmień przetwornice z drugiej lampy to bedziesz pewny ze przetwornica poszla.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Września 2016 przez MemberA4
Fido Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 Fido ma na mysli chyba regeneracje Dokładnie tak.
olivier85 Opublikowano 12 Września 2016 Autor Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Popsuta była przetwornica bo przełożyłem z drugiej lampy. Zamówiłem juz nową oryginalną Valeo. Nie mam w tym kloszu takiej metalowej zapinki, która dociska mocowanie przetwornicy do klosza. Mogę to gdzieś zakupić ? Jak ta część się nazywa i jaki ma numer ? Edytowane 12 Września 2016 przez olivier85
Rekomendowane odpowiedzi