Adrianek159457 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Mam radio Concert takie jak w http://www.a4-klub.pl/smf/radia_w_a4-t3407.0.html takie samo ma użytkownik "michalwu". Mianowicie mam taki problem, wyjąłem akumulator i gdy włożyłem na radiu cały czas świeci się SAFE. Jak mam przejść do konsoli wpisywania kodu?? PoMoCy :( :(
tomek_ros Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Siema z tego co pamiętam trzeba dłużej przytrzymać przyciski TP i RDS aż do pojawienia sie napisu SAFE na wyświetlaczu i wpisać kod cyframi 1,2,3,4, następnie przytrzymać TP i RDS i powinno zagrać.
pablo_9 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Dokładnie tak jak kolega tomek_ros napisał. Jak posiadasz kod i zastosujesz się to w/w wskazówki to radio Ci zagra.
Adrianek159457 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2008 A co jeśli jest takie coś: SAFE a z lewej strony wyświetlacza takie małe jakby rzymskie II??? bo jest to i nie mogę wejść do tej konsoli wpisywania kodu:(
pablo_9 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Wygląda na to, że błędnie był wpisywany kod do radia i dlatego pojawiło się SAFE II a po "drodze" pewnie było też SAFE I. Spróbuj włączyć radio i odczekać godzinkę to będziesz miał możliwość wpisania kodu.
Adrianek159457 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2008 No tak, było też safe I, a jeśli to że radio będzie włączone nie pomoże to co innego mnie ratuje??
ozi_wells Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 najpierw włącz radio i odczekaj nawet dłuzej niz godzinke. ja kiedys dopiero po 4h mogłem cos zrobic. jak nie pomoze to tylko jakis magik który ci je odblokuje nie wiem jak u ciebie ale w krk jest giełda rtv i takie rzeczy robi sie na poczekaniu.
Adrianek159457 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2008 A czy macie jakiś DOBRY kalkulator do wyliczania tych kodów? Albo ktoś jest w stanie mi podać kod: AUZ1Z3V2734688 taka jest naklejka na radiu i to chyba jest numer seryjny. Byłbym bardzo wdzięczny
martin a4 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 jesli nie znasz kodu to wyslij mi radyjko wgram ci nowy wsad i kod bedziesz mial
fabi_wgw Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Wsad to nie tylko kod, podmieniając wsad z innego radia można je uszkodzić, może nie wyłapywać stacji, zmieniony bądź przestawiony może być krok syntezy itp.. We wsadzie zawarte są także inne informacje między innymi zestrojenie radia oraz konfiguracja pracy radia (np. aktywne/pasywne głośniki, system BOSE, obsługa dodatkowego wyświetlacza, zmieniacza CD itp.). Po podmianie wsadu na pewno nie będzie już identyczna jaka była przed. Przy rozkodowaniu radia najważniejszą zasadą jest aby nie podmieniać wsadów, praca tylko na oryginalnym wsadzie. W radiu należy odczytać zawartość oryginalną i ustalić na jej podstawie kod, ewentualnie skasować licznik błędów jak nie chce się czekać godziny na wpisanie kodu. Inne operacje na pamięci są niewskazane, bo można popsuć radio, które działa dobrze.
martin a4 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 heh robilem tak ze swoim i wszystko gra super
Adrianek159457 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2008 Nie no panowie, potrzebuje kodzik i będzie cacy. Numer seryjny już podałem, będzie ktoś w stanie wygenerować mi kodzik??
fabi_wgw Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Do twojego radia kod można uzyskać odczytując procesor, ewentualnie po numerze w ASO. Dostępnego kalkulatora brak. Blaupunkt zastosował inny algorytm dla VW i AUDI i kalkulator nie działa z tymi modelami radia.
Adrianek159457 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2008 Czyli wychodzi na to, że nie jestem w stanie zrobić tego sam tak?? A jeśli tak to jak??
fabi_wgw Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Potrzebujesz programator. lutownica, zasilacz, trochę wprawy w lutowaniu, odpowiednio to wszystko połączyć i odczytać zawartość procesora. Jak będziesz miał odczyt to na podstawie zawartości powiem jaki jest kod twojego radia. Podpowiem, że potrzebujesz programatora który odczyta procesor motoroli MC68HC705B32. Można go czytać po wylutowaniu lub w układzie w radiu. Tylko że w układzie sprawia wiele problemów,bo trudno uzyskać komunikację. Podczas wymiany procesorów widziałem już radia, gdzie były poprzecinane ścieżki przy procesorze, podnoszone nóżki układu, sople cyny przy procesorze oraz płytki wysmarowane pastą do lutowania. Takie można zaobserwować praktyki kodołamaczy. A czy jesteś w stanie to zrobić sam? Na to pytanie to sam powinieneś znać odpowiedź.
Adrianek159457 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2008 A czyli że nie dam rady... ehhh... szkoda, ale dzięki za pomoc panowie
Arkadi73 Opublikowano 26 Lipca 2009 Opublikowano 26 Lipca 2009 Szukam kogoś w Londynie kto mi rozkoduje radio Concert
krzysaudi Opublikowano 26 Lipca 2009 Opublikowano 26 Lipca 2009 Witam. Ja robie zawsze w układzie te radia i jeszcze nigdy nie uwaliłem żadnej sztuki.A działam juz długo.I wbrew powszechnym opiniom można wpisywać wsady od innych radyjek - tyle ze musi być ten sam procesor - maska , model itd.Na giełdach widuje dużo grajków VW navi ze słynnym kodem 1623 i wszystkie smigaja az miło Wszystko zależy od wprawy i umiejetnosci . Krzysiek[br]Dopisany: 26 Lipiec 2009, 18:06_________________________________________________Ale odgrzałem kotleta :)
yogivw Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 a ktos mial moze problem z potwierdzeniem kodu? wprowadzam poprawny z kartki, oryginalny i wciska scn+rds powoduje to wylaczenie radia (przez chwile tylko mignie jakby bylo odblokowane) po ponownym wlaczeniu wraca safe ;(
dzedaje Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 trzeba dłużej przytrzymać przyciski TP i RDS aż do pojawienia sie napisu SAFE na wyświetlaczu i wpisać kod cyframi 1,2,3,4, następnie przytrzymać TP i RDS i powinno zagrać. trudno przeczytac watek - stary jak kotlet od tesciowej na swieta
Rekomendowane odpowiedzi