Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z odpaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale kręci rozrusznik czy silnik ?

Opublikowano

to i to tak jak na filmiku

Opublikowano

Musisz odblokować film. Jest on prywatny i my nie możemy go otworzyć.  Musisz go upublicznić

Opublikowano

Jak kręci i nie odpala to pewnie immobiliser lub czujnik położenia wału.

Opublikowano

czujnikiem położenia wału się zgodzę, bo sam pod biedronką kiedyś się wstydziłem :facepalm:

Z immo nie wiem bo jeszcze tego nie przerabiałem (miejmy nadzieję, że nie będę musiał i kolega też nie) 

Zawartość dodana 0 minutes later

Z czujnika położenia wału miałby błąd w silniku

Zawartość dodana 0 minutes later

pod Vag'iem

Opublikowano

No tak, bo jak nie odpala to błąd powinno pokazać, bo przy czujnikach wału jest tak, że dopiero jak auto nie odpali to wywala błąd.

Ale to w ogóle nie odpala, czy odpali i gaśnie?

Opublikowano

juz odblokowałem zobaczcie

dziś po rannym odpaleniu na plaka wyskoczyło mi tyle błędów . NIE WIEM CO JEST! pomóżcie!

audi1.jpg

audi2.jpg

Opublikowano

o kurcze.....

tyle rzeczy na jeden raz ?

Nie odpowiem Ci co dokładnie masz zrobić. Ja bym skasował wszystkie błędy ale po ich wcześniejszemu zapisaniu! Spróbował bym ponownie uruchomić maszynę. Uruchomić na zimno jak jest wystudzona lub na ciepło jak jest po przelocie. Ponownie podłączył lapka i sprawdził. Przeglądnąłem błędy i wychodzi że pada wszystko. Winowajcą może być przekaźnik lub jego zasilanie. Tutaj masz linka do poczytana:

jak zrobisz to to wtedy cała reszta może zadziała

Opublikowano (edytowane)

skasowałem te błędy pojeżdziłem troche odpaliłem i nic.. zero błedów moze to byc po tym rannym odpaleniu??

audi1.jpg

audi2.jpg

Edytowane przez leszczu0912
Opublikowano

cyt.: " Przekaznik pompy paliwa to bardzo wazna rzecz w aucie.On steruje napieciem od wtrysków ,cewek,przeplywki.Wez ten przekaznik przeczysc mu styki"

Opublikowano

gdzie go znjade ? Na podszybiu? Czy pod kierownica?

Zawartość dodana 44 minutes later

Panowie gdzie go znajdę?

Zawartość dodana 40 minutes later

Panowie a po odłączeniu akumulatora mogą te wszystkie błędy wyskoczyć?

Opublikowano

Wg mnie te błędy wyskakują z powodu braku paliwa w silniku. Wtryskiwacze nie leją paliwa bo go nie mają. Jak mieszanka paliwa jest nie taka jak powinna, to silnik nie odpala. Nie odpala bo i sonda widzi że jest zły skład. Za dużo powiedzmy powietrza, a za mało paliwa. Sonda jest odczytywana prze ECU silnika, a ten ustawia zapłon, czyli iskre przez cewki na świece. Koło sie zamyka. Trzeba zaczać od czegoś. Nie wiem gdzie jest ten przekaźnik. Poczytaj. Może ktoś opisywał. Może znajdzieś jakieś tot story.

Opublikowano

Ok bede szukał i dam znac , jak naprawie

Opublikowano

W podszybiu tego przekażnika nie ma.Dziś tam zaglądałemMusi być pod kierownicą.Mam ten sam problem z odpalaniem na zimnym

Opublikowano

i co cos zaradziłeś odpala??

Opublikowano

Rono odpalił od kopa. ały dzień  kilka rozruchów igła.Po południu zonk. Zamontowałem manomentr na listwę paliwową jak nie będzie odpalał dędę obserwował cisniene jakie jakie daje pompa.Jak chodzi normalnie pompa daje ok 4br.Mierzyłem ciśnienie dzisiaj na cylindrach 11br na 4 cylindrach.Coraz bardziej skłaniam się na wariacje imobilajzera

Opublikowano

mój w ogóle wczoraj nie odpalił, dzwonię   do mechanik i oddaję bo nie mam już siły

Opublikowano

Mi dziś nie odpalił na bp .Ciśnienie nalistwie paliwa przy rozruchu pokazuje ok 3 bar bo zamontowałem tam manometr.Załączyłem awaryjne odpalanie na gazie i auto odpala czyli ewidentnie jest problem z benzyną albo za małe ciśnienie daje pompa i nie otwira wtryskiwaczy albo brak zasilania na wtryskach co by wskazywało na przekażnik.Jutro szukam przekażnika pod kierownicąMoże ktoś zwas zna numer przekażnika i jakie ciśnienie powinna dawać pompa niech podpowie 

Opublikowano

bylem u mechanika to mowil ze ciśnienie w audi to 3-4 bary

Opublikowano

Dzięki za info Elektryk sugeruje mi winę sterownika od gazu.

Zawartość dodana 30 minutes later

Dzięki za info Elektryk sugeruje mi winę sterownika od gazu.WYypiąłem kostkę od wtryskiwacza podpoiołem próbówkę ipo przekręceniu zapłonu i próbie rozruchu zasilanie się nie pojawiło i auto nie odpala.Odłączyłem zasilanie na sterownik ode gazu odpinając bezpiecznik.Po około 5 minutach wpiołem bezpiecznik i o dziwo auto odpaliło.. Jezdziłem wtrasę gasiłem kilkakrotnie i za każdym razem odpalało/Zobaczę jutro po nocnym postoju.