jacyk12345 Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Witam zaczął sie sezon chłodzenia a mi klimatronik spłatał figla a mianowicie na eco z nawiewów wieje normalnie a kiedy włącze auto silniczki zamykają sie i słychać że wentylator dmucha ale z żadnego znawiewu nie wieje. zrobilem nastawy początkowe ale nic nie pomogło. Może ktoś przerabiał taki problem??
xcentriq Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) Żadnych błędów w klimie, czujnik temperatury? Czyli w zasadzie zamykają się wszystkie klapki sterujące tak... Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Maja 2016 przez xcentriq
jacyk12345 Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) tak dokładnie tak. słychać ze wentylator chodzi na max obrotach a z nawiewów nic a nic. vcds pokazuje cos takiego http://www.fotosik.pl/zdjecie/817bf6343324d910 Edytowane 24 Maja 2016 przez jacyk12345
Marecki1 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 MIałem to samo... 3 klapy na raz zamykaja sie od obiegu wew/zew i rozmrazania.... u mnie pomogło rozebranie i czyszczenie potencjometrów były usyfione w tym smarze co przekładnia chodzi oraz na koniec adaptacja
xcentriq Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 Po pierwsze trzeba sprawdzić czy wiązka do tych nastawników jest sprawna jeśli tak to trzeba zmierzyć czy dochodzi do nich zasilanie, jeśli dochodzi to kwestia małej regeneracji nastawników lub wymiana, jeśli zasilanie nie dochodzi to jest problem z panelem. Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
tomek1988r Opublikowano 28 Maja 2016 Opublikowano 28 Maja 2016 Miałem podobny problem po wymianie klimatronica. Dmuchawa chodziła, ale klapy sie nie otwierały i nie dmuchało na wnętrze. Pamiętam, że coś robiłem Vcdsem, chyba to : Uruchamiamy silnik, kllimatyzację ustawiamy w tryb AUTO:Wchodzimy w 04 - Basic SettingsPotwierdzamyWpisujemy numer grupy 001i klikamy [Go]Czekasz i obserwujesz oraz słuchasz.Wszystkie silniczki sterowania klap przejadą sobie od jednego końca do drugiego,w celu ustalenia pozycji krańcowych.Po zakończeniu na ekranie pojawiają się w każdej pozycji zera (0).Jest to znak, że nastawy podstawowe zakończyły się.Jeszcze raz dla pewności sprawdzamy czy nie pojawiły się błędy i kończymy pracę VAG-a.Od tej chwili możemy cieszyć się ponownie prawidłową pracą naszej automatycznej klimatyzacji. Może pomoże?
jacyk12345 Opublikowano 29 Maja 2016 Autor Opublikowano 29 Maja 2016 Miałem podobny problem po wymianie klimatronica. Dmuchawa chodziła, ale klapy sie nie otwierały i nie dmuchało na wnętrze. Pamiętam, że coś robiłem Vcdsem, chyba to : Uruchamiamy silnik, kllimatyzację ustawiamy w tryb AUTO: Wchodzimy w 04 - Basic Settings Potwierdzamy Wpisujemy numer grupy 001i klikamy [Go] Czekasz i obserwujesz oraz słuchasz. Wszystkie silniczki sterowania klap przejadą sobie od jednego końca do drugiego,w celu ustalenia pozycji krańcowych. Po zakończeniu na ekranie pojawiają się w każdej pozycji zera (0). Jest to znak, że nastawy podstawowe zakończyły się. Jeszcze raz dla pewności sprawdzamy czy nie pojawiły się błędy i kończymy pracę VAG-a. Od tej chwili możemy cieszyć się ponownie prawidłową pracą naszej automatycznej klimatyzacji. Może pomoże? kolego pomogło czyszczenie potencjometrów i nastawy początkowe temat do zamkniecia dzieku wszystkim za podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi