Boryna Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Witam,wszystkich mam pytanie ponieważ tydzień temu nabiłem klimę w mojej Audi i działała po nabiciu 2 razy się włączyła i już nie działa,dodam tylko że lampka się pali normalnie i jest dalej pełna bo sprawdzałem,ale nie leci chłodne powietrze.Może coś podpowiecie!
wrclaguna Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 pasuje podpiac kompa i sprawdzic błedy w klima 08
Boryna Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Opublikowano 25 Maja 2016 Obecnie jestem za granicą i myślałem że tak coś wymodzę,ale w przyszłym tyg.wracam do PL i podepnę kompa i dam znać jakie błędy pokazał
michal2g Opublikowano 27 Maja 2021 Opublikowano 27 Maja 2021 Witam, Mam problem z klimatyzacją. Po zimie nie chciała się załączyć tzn pomimo włączonego przycisku AC sprężarka nie uruchamia się. Podjechałem do punktu nabijania klimy, okazało się że nie ma nic czynnika. Przy teście szczelności wszystko było ok natomiast już przy samej próbie napełnienia klimatyzacji słychać było dość wyraźnie nieszczelność w okolicy sprężarki klimatyzacji. Co tam mogło się rozszczelnić i czemu przy teście metodą podciśnienia nie było żadnego problemu a dopiero podczas wtłaczania czynnika na jaw wyszła nieszczelność układu? niestety zgubiłem swój kabel do diagnostyki więc nie wiem czy występują jakieś błedy
Muskel1 Opublikowano 27 Maja 2021 Opublikowano 27 Maja 2021 Klimę nabija się do testu azotem, sam test próżniowy nie wystarczy. Kompresor mógł się rozszczelnić na simeringu.
michal2g Opublikowano 27 Maja 2021 Opublikowano 27 Maja 2021 Jeśli to simmering kompresora to jest sens wymieniać samą uszczelkę czy do wymiany cały kompresor?
michal2g Opublikowano 28 Maja 2021 Opublikowano 28 Maja 2021 Jednak winny okazał się czujnik ciśnienia. Ten zaworek który jest na dole czujnika zepsuł sie i przez niego uciekał gaz. Po wymianie wszystko ok
Rekomendowane odpowiedzi