QuikSilver Opublikowano 28 Maja 2016 Opublikowano 28 Maja 2016 Witam, mam taki problem, dwa razy zaświeciły mi się kontrolki ABS i ESP, i nie działał prędkościomierz, zgasiłem auto, odpaliłem i było okey, a za trzecim razem, zgaszenie i odpalenie nie pomogło, co może być nie tak po podpięciu VAGa mam takie błędy 16885 vahicle speed sensor implausible signal P0501-004 no signal/communication 00283 abs wheel speed sensor front left g47 30-00 open or short to plus dziwne jest też to że ja świecą te kontrolki to nie składają mi się lusterka mam jeszcze taki błąd 01312 powertrain data bus
jacek70 Opublikowano 28 Maja 2016 Opublikowano 28 Maja 2016 Na pewno do sprawdzenie czujnik ABS przy kole.
QuikSilver Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Opublikowano 28 Maja 2016 Dziś go wyciągnąłem bo zmieniałem klocki, przeczyściłem, założyłem, nawet lusterka zaczęły się składać, zrobiłem jazde próbną jakieś 14km wszystko okey, zgasiłem auto, po odpaleniu czekały na mnie moje kontrolki, i lusterko dalej sie nie składa. Z tym lusterkiem może być to, że chodzi o ten sensor prędkości. ile trzeba dac za taki czujnik zeby nie kupić badziewia i nie przepłacić, dziwne jest to ze jak auto długo postoi schłodzi się to błąd znika, po za tym jakiś czas temu zmieniałem łożysko z piastą w tym kole właśnie
Rekomendowane odpowiedzi