Jeton Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 Witam wszystkich. Mam pytanie. Na wolnych obrotach końcowy tłumik buczy jak by był sportowy a chciałbym aby było cicho. To co już zrobiłem i nie poskutkowało to: - wymiana plecionki - wymiana końcowego tłumika - sprawdzenie czy nie ma dziur. Po dodaniu gazu tłumik przestaje buczeć. Zauważyłem też że na wolnych obrotach jak samochód dłużej stoi to silnik czasami zmienia charakterystykę (samoczynnie, może klimatyzacja itd) i przestaje na chwilę buczeć. Macie jakieś propozycje?
Vanzz3 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 U mnie jest doslownie tak samo... Najgorzej jak sie stanie. Rowniez blb multitronic
oomichalekoo Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Dpf się wypala wtedy buczenie i przy hamowaniu silnikiem obroty spadają tylko do 1.5tys
Vanzz3 Opublikowano 24 Lipca 2016 Opublikowano 24 Lipca 2016 Kolego, u mnie nie ma DPF. Rozmawiałem z Hornetem i słyszał tą przypadłość na moim przypadku. Wspomniał o EGR i jego wyczyszczeniu.
marcinwhite Opublikowano 24 Lipca 2016 Opublikowano 24 Lipca 2016 Może któreś mocowanie wydechu jest dorabianie albo inne i trzyma wydech za sztywno przez co wpada w rezonans? via Nexus6@Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi