mravel Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 (edytowane) Czesc, auto stalo miesiac u kolegi w garazu. Rozladowal sie akumulator i auto stalo dluzsza chwile bez zasilania. Po moim powrocie i jego uruchomieniu pali mi sie caly czas ikona od ESP. Podlaczenie do VAGa wskazuje na błąd: 00493 ESP Sensor Unit (G419) 008 Implausible Signal - Intermittent. Wg Ross Wiki możliwym problemem jest - Steering Angle Sensor (G85) not properly learned, co wydaje mi sie dosc prawdopodoble z uwagi na rozladowany akumulator (musialem np uczyc kluczyk na nowo by dzialal centralny z pilota). Moze ktos podrzucic jak nalezy przyuczyc ten sensor VAGiem? Pzdr Edytowane 31 Maja 2016 przez mravel
koloboro Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 jeżeli czujnik jest ok to po przejechaniu się kawalek drogi powinien się zaadoptowac. oczywiście najpierw skasuj błąd. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
mravel Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Opublikowano 31 Maja 2016 skasowalem blad, jednak esp nadal sie swieci. Co prawda od skasowania bledu nie robilem jeszcze zadnych km, ale sprobujemy jak piszesz. Dzieki, bede sie odzywal, czy problem udalo sie rozwiazac.
Marcin850527 Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgaśnie jak się przejdziesz, w razie czego na YT jest filmik jak to zrobic:)
mravel Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2016 po skasowaniu bledu i przejechaniu kilku km, kontrolga zgasla. Adaptacja czujnika jest opisana na ross wiki gdyby ktoś potrzebowal.
Rekomendowane odpowiedzi