Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy silnik 2007 na pompowtryskach został poprawiony ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów :) Koledzy wiecie może czy silnik 2.0 tdi z roku 2007 ,2008 na pompowtryskach został jakoś poprawiony ? czy niestety nie ? :decayed:

Opublikowano

Jeśli masz kod silnika brd to tak:) ten silnik jest super chodź warto zerknąć do pompy oleju......silnik brd ma wtrysk na 2 śrubach co nie wybija gniazd.......

Opublikowano

Witam kolegów :) Koledzy wiecie może czy silnik 2.0 tdi z roku 2007 ,2008 na pompowtryskach został jakoś poprawiony ? czy niestety nie ? :decayed:

w przypadku 2.0tdi 16V BRD 170KM w koncówce 07r i poczatku 08r pompki nie podlegały akcji serwisowej ponieważ były już te "sprawne"

Opublikowano

Kolego soto mylisz się bo moje brd jest z końcówki 2007 roku dokładnie z października. ....i pompki były wymieniane tylko ze w UK. ....a akcje sprawdzał mi kolega z forum......

Chyba ze moje brd było porostu na pograniczu:)

Opublikowano

Kwestia tej końcówki roku.... Moja np jest z lipca i kiedyś jak pojechałem do aso po części to szanowny Pan po podaniu vinu wypalił - 07 rejestr to modelowo będzie 2008r... No padłem.:-))

Opublikowano
  • Autor

Silnik z Kodem BRD ma 170 koni? nie ma 140 ? Pompy oleju nie poprawili tylko pompowtryski ?a co z głowicą itd

BRD to 8v czy 16v?

polecacie koledzy ten silnik ? czy może jednak nie ? jakie są wasze opinie

Opublikowano

Brd ma 170km i kotów napęd pompy oleju...ja zrobiłem pompę parę rzeczy i autko naprawdę fajnie jeździło. ...ja polecam....

A i to masz 16v w brd

Opublikowano

Kwestia tej końcówki roku.... Moja np jest z lipca i kiedyś jak pojechałem do aso po części to szanowny Pan po podaniu vinu wypalił - 07 rejestr to modelowo będzie 2008r... No padłem.:-))

Rok modelowy u VW zmienia się w połowie roku kalendarzowego.

Opublikowano

ja mam u siebie silnik brd 170km i niestety ale i mialem peknieta glowice, uszkodzony egr oraz problem z wtryskami, w serwisie aso sprawdzili ze auto mialo wymiane juz zrobiona wtrysow a po 3 latach od tej akcji znowu mam 2 wtryski walniete

ogolnie auto polecam :) bardzo ladnie sie zbiera i daje duzo frajdy z jazdy :)

Opublikowano
  • Autor

Ciężka sprawa z tym 2.0 tdi :kwasny: nie wiem na co sie zdecydowac

Opublikowano

co bys nie kupił to nie kupisz bezawaryjnego gruza... kazdy i wszystko w obecnych technologiach to smietniki łacznie z tymi audi i innym vagami... wkur....mnie ta moja BaRDacha ale mam ja juz najdłuzej ze wszystkich aut jakie w zyciu miałem - teraz włozyłem w nią 2000zł - amory troche wahaczy, ASO poduchy pod silnik przejscia z silnikiem tez były... pękniety tłok ,kolektor wydechowy,padniety egr ,padnieta klapa gaszaca...i do tego wciąz zmeczony zyciem dpf na pokładzie...no i co,pod z czoła ocierałem kase z karmana wysypac trzeba było i pakowac w stenchlizne....i dalej sie pakuje...

nie kupuj auta z forum... najlepiej od człowieka ktorego sie zapytasz o znane tobie usterki silnika 2.0 jak nie wie o czym gadasz tzn ze auto nie wadliwe...gosc nie jest internautą płaczącym w necie ze mu auto kleka...

Edytowane przez SotoM

Opublikowano

jak kolega wyżej napisał.... nie ma aut pokroju b5 :) co byś nie kupił i tak będzie trzeba coś zrobić pewnie i tak.. wybierz tą która najbardziej Ci sie spodoba i taką która pojedziesz na przegląd przed zakupowy i go przejdziesz .... moja miała wady ukryte których nie było wstanie się wykryć przed kupnem dopiero po przejechaniu jakis 2-3 tyś zaczeło wszystko wychodzic... była odpicowana do sprzedaży ....

powodzenia w zakupie !

Opublikowano

również polecam 2.0 Tdi 170 PS BRD, mój jest z początku 2008 roku i nic przy niej nie robiłem. Jeździłem nią 3 tata i teraz ojciec ją eksploatuje i nie narzeka, a powiem jeszcze że na starcie odpycha się lepiej od mojej obecnej b8 177 PS .

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wam za kilka słów z waszej strony :wink: A powiedzcię mi co byście wybrali bo ogólnie plan mam taki że kupię audi a4 b7 tylko i wyłącznie z motorem 1.9 tdi 115 ps albo a6 c6 z 2.0 tdi kasa podobna a wydaje mi się że c6 będzie bardziej się prezentowała bo jak mam kupic a4 z 2.0 tdi to wolę audi a6 c6 2.0 tdi

Co wy byście wybrali ?

Opublikowano

Jeżeli byś brał A4 B7 1.9tdi to odrazu zrób program. 130-140km pownno być. A4 i A6 przyspieszać wtedy będą podobnie. Zależy gdzie będziesz używać auta. Jak na długie trasy to przyjemniej A6 latać :wink:

Opublikowano

Tylko że 1.9 często, gęsto nie posiadają takiego wyposażenia jak 2.0 :-( też nie wiem co robić czy biedne 1.9 czy bogate 2.0 170km po 06.2007 kupować. Ofc jadę do Niemiec i sam szukam.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Wiem ze b7 1.9 mają marne wyposażenie :kwasny: i jak już mówiłem jak mam wchodzic w 2.0 tdi to już wolę a6 c6 Tylko boję się tego silnika :grin:

Opublikowano

Ty Szukaj sprawnego auta, rozumiem wygląd wyglądem ale jak widzę co przyjeżdża do nas do warsztatu to jest jakieś nieporozumienie niby dobrze wypasione a ze sprawnością, trzymaniem serii to daleko a kasy do włożenie od....

Edytowane przez SotoM

Opublikowano
  • Autor

Ty Szukaj sprawnego auta, rozumiem wygląd wyglądem ale jak widzę co przyjeżdża do nas do warsztatu to jest jakieś nieporozumienie niby dobrze wypasione a ze sprawnością, trzymaniem serii to daleko a kasy do włożenie od....

Pracujesz na warsztacie ? a jak z 2.0 tdi macie takie silniki do remontu ?

Opublikowano

Nie nie ma remontów tych silników, Zazwyczaj grzebanie w pierdolach, pd,turbo,EGR itd... 2,0tdi ma taką opinię właśnie przez internet w wiekszosci zgrupowanie ludzi pechowych którzy trafili na trefny egzemplarz który pochłania kupę kasy...