Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Skoda Octavia II FL Dylemat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem w tej chwili posiadaczem A4 B6 z 2002 i jeszcze może rok albo dwa trzeba będzie się z nim rozstać. Auto ma już 14 lat więc wiadomo pora znaleźć cos młodszego. Chciałbym oczywiście zostać czy marce Audi i w gre wchodziłby model B8 lecz niestety cena jest zbyt duża jak na moją kieszeń a z początku produkcji wiadomo, że kupie raczej śmiecia niż auto w dobrym stanie. Wybór padł na Skodę Octavię II FL rocznik 2009-2012. Powiedzcie mi jaki najlepszy silnik diesla do tego auta. Aby był mało awaryjny oraz nie był mułem i w miarę spalał mało. Z silnika w audi 1,9 AWX 130 KM jestem bardzo zadowolony, lecz wiem, że w skodach nie ma takiego silnika. Czy 1,9 105 KM w Octavii to nie będzie za słaby silnik oraz jak trwały jest ten silnik, z tego co czytałem cos się działo w nich z panewkami. Natomiast silnik 2,0 140 KM wiadomo, są różne opinie na ten temat. Powiedzcie mi jaki najlepszy silnik diesla do takiej Octavii abym był zadowolony tak jak z silnika w Audi. Jeśli 1,9 TDI to jakie oznaczenie silnika oraz jakie oznaczenia silników 2,0 TDI są poprawione?

Opublikowano

Od 2009 nie było już 1.9tdi , pojawił się 1.6tdi na commonrailu , tak samo 2.0tdi w tych rocznikach to powinny być już cr

Opublikowano
  • Autor

A jak z trwałością tych silników CR. Który lepszy 2.0 czy 1.6? Obawiam się, że 1,6 105 KM w porównaniu do tego co mam w audi to będzie trochę za słaby. Mimo, że Skoda pewnie troszkę lżejsza jest.

Opublikowano

1,6 TDI CR 105 KM w Golfie to przymuł straszny jest :decayed::P

Opublikowano
  • Autor

No właśnie i pewnie to samo jest w 1,9 105 KM też przymuł. W sumie jak się jeździ 1,9 TDI 130 KM to przesiadka na 105 KM musi być odczuwalna. A które silniki 2,0 są najmniej awaryjne i z jakim oznaczeniem silnika ?

Opublikowano

2.0TDI CR wszystkie są ok.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A co sądzicie o silnikach 2,0 TDI PD z roku 2009 - 2010 czy to już te poprawione silniki czy jeszcze nie. To są te same silniki co montowane w audi a4 b8 po roku 2008 ?

Edytowane przez niuniek222