Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Błąd 00801 , przerwa lub zwarcie do +

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , wymieniłem właśnie skraplacz od klimy w moim aucie (kupiłem auto z niesprawną klima -bez chłodnicy klimatyzacji) klima jeszcze nie nabita .Po podłączeniu wszystkiego sprawdziłem jeszcze wentylator ,który działa po zwarciu pinów we wtyczce , oraz sprężarkę która nie działa po zwarciu pinów natomiast działa podłączona na krótko .

Na vag-u błąd :

00801 - A/C Refrigerant High Pressure Switch (F118)
30-00 - Open or Short to B+
Pytanie czy błąd związany z przerwą w obwodzie jest spowodowany brakiem czynnika ? przy braku ciśnienia w układzie obwód jest otwarty ?
Opublikowano

Sprawdź moje posty bo tam nader często opisywałem i to całkiem niedawno jak działa F118 czy F129, jeden pies.

Opublikowano

Wiem jak dziala ,tylko nie wiem czy jak nie bedzie czynnika to wyskoczy blad zwiazany z otwartym obwodem

Wysłane z mojego HUMMER H5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wiem jak dziala ,tylko nie wiem czy jak nie bedzie czynnika to wyskoczy blad zwiazany z otwartym obwodem

Czyli jednak nie wiesz ;)

Podstaw uczyć nie będę, ale weź sprawdź co to znaczy OPEN czy CLOSE CIRCUIT.

Opublikowano

Angielskiego tez mnie nie musisz uczyc .Za to ty powinienes nauczyc sie czytac ze zrozumieniem . na moje pytanie ktore zacytowales wystarczy prosta odpowiedz jesli ja znasz . Twoje wywody mi nie pomagaja wiec moze je sobie daruj

Wysłane z mojego HUMMER H5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Pokory też mógłbyś się nauczyć. Zadajesz pytanie na które już odpowiadałem nie raz, wystarczy przeczytać i POMYŚLEĆ.

Twoje pytanie:

Pytanie czy błąd związany z przerwą w obwodzie jest spowodowany brakiem czynnika ? przy braku ciśnienia w układzie obwód jest otwarty ?

Moja odpowiedź WIELOKROTNIE PRZYTACZANA:

26353672483_52270e207f_o.jpg

Taka odpowiedź satysfakcjonuje czy paluszkiem wskazać.

Wystarczy zdolność czytania ze zrozumieniem i trochę poświęcenia w szukaniu. A nie wszystko na tacy.

Zatem powodzenia.

Edytowane przez soulmaster3m
Opublikowano

Powodzenie będzie mi potrzebne jeżeli na tym forum wszyscy są tacy głupio-mądrzy jak Ty . Tak się składa że zapoznałem się z tymi informacjami jeszcze zanim napisałem ten temat , A błąd ma jeszcze drugą część "or short to B+" więc chciałbym wiedzieć czy musze się jeszcze czemuś przyjrzeć czy mogę jechać sprawdzać szczelność , nabijac klime i błędu nie będzie . mimo wszystko sprawdziłem zapobiegawczo przewody czujnika i ich ciągłość . Po zwarciu pinów odpowiedzialnych za sprężarkę błąd udało się skasować ale sprężarka się nie załączyła . Czy nie załączy się jeżeli nie ma czynnika mimo braku błędów ? oświecisz mnie swoją nieskończoną mądrością ?

Opublikowano

Nie, ja jestem głupio mądry, ja zmuszam do myślenia innych i akurat nie trafiłem w podatny grunt. Radź sobie ;)