Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kontrolka ŁAdowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj zapaliła się kontrolka od ładowania,

Pasek jest napięty i na miejscu...

Jak przegazuje samochód na wyższych obrotach, nawet do 4 tys to kontrolka nie gaśnie czyli wykluczam problem szczotek ale dla pewności wyjąłem regulator i szczotki maja ok 5 mm

gdy zdejmę klemę na odpalonym samochodzie to odrazu silnik gaśnie czyli BRAK ładowania

Czy jakieś kable od rozrusznika są połączone z alternatorem??? ostatnio wymieniałem rozrusznik i morze coś pomieszałem...

Opublikowano

Nie lepiej sprawdzac czy laduje za pomoca miernika za 12zl niz gasic samochod w tak bezduszny sposob?

Skoro szczotki sa to moze ktoras dioda sie upalila i nie ma przejscia

Opublikowano

Szczotki mają 5mm ale czego? Jeśli długości to za mało, jak nie będą odpowiednio dociśnięte przez sprężyne do stojanu/komutatora to alternator będzie licho ładował.

Na początek zrób jak Mozgu pisze.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ładowania nie ma, 12,15 V... pierwsze co zacznę od szczotek ale nie wiem czy to coś da bo wyżłobienia na wirniku już sa

Opublikowano

Regulator napięcia zdechł

Opublikowano

Regulator napięcia założony nowy,szczotki nowe, kontrolka dalej świeci lądowania brak, nawet powiedział bym ze jest gorzej jak było wcześniej na mierniku 12,15 v

a teraz po wymianie 11,80 v

Opublikowano

Spadek napięcia może być efektem ostatnich prób odpalania i testowania bez ładowania. Podładuj akumulator prostownikiem żeby się nie zasiarczyl, dopóki nie usuniesz usterki ładowania.

Opublikowano

ładowałem cała noc, zrobiłem na nowym regulatorze i szczotkach 30 km na trasie i nic, myślałem ze się musza dotrzeć ale niestety nic