xXPiotrekXx19 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Witam już długi okres posiadam u sibie w autkach subwoofer alpine tylko teraz ostatnio w moje ucho wpadło takie cos jak by malutkie pierdzenie mało słyszalne ale ja jednak słyszę i znalazłem miejsce w którym zawieszenie głośnika się odkleiło.Na zdjęciu poniżej jest głosnik taki jaki siedzi u mnie w skrzyni i zaznaczyłem na czerwono gdzie dokładnie się rozkleiło i na jakim odcinku jest to rozklejenie. czy mozna to zkleic jakoś jeśli da się to jaki klej potrzebuję ?
rafal_sz85 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Jeśli się tylko rozkleiło a nie ma dziury to można to podkleić są specjalne kleje do naprawy membran głośników.
Fenrir Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Ja oddawałem swoje do wymiany całego zawieszenia membrany. Koszt ok. 35zł za głośnik.
vwiater Opublikowano 27 Lipca 2016 Opublikowano 27 Lipca 2016 Podkleilem zawieszenie piankowe Butaprenem w swoich JBLach, ale jeszcze nie sprawdzałem jak gra.
Rekomendowane odpowiedzi