Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kolanko odmy wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, przem8 napisał:

Zasysa go trochę? Zaworek jednokierunkowy sprawny, czy zmieniany na jakiś zamiennik?

Zaworek sprawny. Trudno powiedzieć czy zasysa, nie stawia jakiegoś dużego oporu przy podnoszeniu, ale nie podskakuje cały czas jak widać.

Opublikowano

To niech popracuje dłużej, odkręć, tylko nie podnoś korka i sprawdź co się dzieje.

Edytowane przez przem8

Opublikowano

Miałem podobny problem w B7, wymieniłem odmę (wyciągając ją dosłownie rozpadła mi się na części) - nie pomogło, więc wyciągnąłem całą aż do separatora i dobrze wyczyściłem, wymieniłem również zaworek jednokierunkowy (oczywiście ASO, bo inne ponoć sprawiają problemy) wszystko wróciło do normy, korek wlewu delikatnie podskakuje. Możesz sobie sprawdzić również separator bo demontaż jest prosty. 

Opublikowano
27 minut temu, WojtekB7 napisał:

Miałem podobny problem w B7, wymieniłem odmę (wyciągając ją dosłownie rozpadła mi się na części) - nie pomogło, więc wyciągnąłem całą aż do separatora i dobrze wyczyściłem, wymieniłem również zaworek jednokierunkowy (oczywiście ASO, bo inne ponoć sprawiają problemy) wszystko wróciło do normy, korek wlewu delikatnie podskakuje. Możesz sobie sprawdzić również separator bo demontaż jest prosty. 

Ja wyczyściłem całą odmę, aż do wlotu powietrza. Separator też. Nie demontowałem tylko pionowej rurki, bo nie chciała wyjść, ale ją przedmuchałem i przepłukałem benzyną ekstrakcyjną i efekty jak na filmie. 

Opublikowano
W dniu 22.08.2019 o 20:58, Userr napisał:

Ja wyczyściłem całą odmę, aż do wlotu powietrza. Separator też. Nie demontowałem tylko pionowej rurki, bo nie chciała wyjść, ale ją przedmuchałem i przepłukałem benzyną ekstrakcyjną i efekty jak na filmie. 

Mi się udało wyciągnąć tą pionową rurkę, trochę walki było bo jest jedna śrubka od strony szyby, którą ciężko dosięgnąć ale dało radę :) Sprawdzałeś zawór jednokierunkowy odpowietrzenia skrzyni korbowej? Łatwo go zdemontować i sprawdzić. Spotkałem się też, że niektórzy 'magicy' zaślepiają trójnik od strony separator->odma, to również możesz obadać.