Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gazownik woj. warmińsko-mazurskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zamierzam zamontować intalację gazową. Planuje po montażu lpg podnieść minimalnie moc(+/-190-200 km). Silnik 1.8t bfb 163 km z usunietym katem. Czy jest ktoś kogo moglibyście polecić do montażu lpg? Niekoniecznie w Warmińsko-mazurskim. Piszę gdyż byłem się dowiedzieć i cena mnie zaskoczyła...3500 zl...

Pozdrawiam

Wysłano z Lg G4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Siemka, równieŻ szukam wars warsztaTU w Olsztynie i mi powiedzieli 2500-2800 zł za br/C

Opublikowano

załóż Zenita pro na herculesach i z dobrym reduktorem KME z wlew przy wlewie koszty nie powinny przekroczyć 2500zł

w Mrągowie masz dobrego gazownika GAZ-HAL Montaż Instalacji Gazowych

ul. Wojska Polskiego 83, 11-700 Mrągowo
Opublikowano

Jedz do Mławy do Nowotczyńskich,odczekaj w kolejce i ciesz sie jazdą.

Opublikowano
  • Autor

2500 na dobrych czesciach, pytam bo ja kompletnie sie na tym nie znam :) 3500 chcial za STAGA.

A co powiecie na temat Staga?

Opublikowano

JA wczoraj byłem u dość znanego człowieka od gazu w Olsztynie niedaleko Artyleryjskiej i z butlą 70L cena 3050zł - zestaw oparty na Stag-u. Druga sprawa że nie wiem do końca co tam dokładnie ma być jakie podzespoły lecz wspominałem że będzie robiony mod do 200KM w przyszłym roku. Odpowiedz brzmiała "nie ma sprawy"

Druga sprawa bo teraz mam mętlik w głowie :( BFB posiadają map sensor? Gdyż gazownik wspomniał że będzie trzeba go zamontować.

Opublikowano

Map sensor jest czescia instalacji gazowej i jest montowany pomiedzy filtrem fazy lotnej a wtryskiwaczami

Opublikowano

Ok, bo pamiętam że któreś modele 1.8T posiadały map sensor dlatego też nie byłem pewien czy mój go ma :-)

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

witam, chłopaki z Olsztyna też planuje założyć instalację gazową w moim 1.8T i tak zaczęłem się rozglądać... co do firm jeszcze nie byłem dopiero piątek będę miał luźniejszy dzień to przejadę się na sprzętową tam podobno staga montują, i słyszałem też dobre opinie o ede auto gaz z olsztyna.. ale jeszcze u nikogo nie byłem, widzę jest nas tu z 3 więc może coś się uda znaleźć :)

Opublikowano

Auto seba tutaj już sprawdzałem - 2900+150 jeśli chcesz butlę 70/72L

Może dziś lub jutro podjadę na sprzętową :)

u tego pierwszego nie pytałem dokładnie o podzespoły ale wspomniałem że auto będzie kręcone pod 200KM to zaproponował Stag-a.

Edytowane przez Klawisz-84

Opublikowano

O sebie czytałem opinie w necie, i było wiele negatywów.... Więc nie wziąłem go pod uwagę ale, na sprzętowej za brc 2800,stag 2600. A ede auto gaz za brc 2900. O podzespoły zapytałem to pani mówiła że wszystko z tych firm ? pytałem przez tel. Sądzę że o lepsze szczegóły trzeba by było podjechać i pogadać z mechanikiem albo gościem który to wszystko zamawia.

Opublikowano

O sebie czytałem opinie w necie, i było wiele negatywów.... Więc nie wziąłem go pod uwagę ale, na sprzętowej za brc 2800,stag 2600. A ede auto gaz za brc 2900. O podzespoły zapytałem to pani mówiła że wszystko z tych firm pytałem przez tel. Sądzę że o lepsze szczegóły trzeba by było podjechać i pogadać z mechanikiem albo gościem który to wszystko zamawia.

jutro po pracy podjadę na sprzętową i się zapytam co tam dają do środka :)

osobiście się zastanawiam jak będą wiercić wtryski :P na założonej czy zdjętej górze :)

Ok odwiedziłem kolejny zakład EDE gaz :) i tu rozmowa z "szefem" była konkretna :) wiedział co mówi i po co oraz pytał się co i jak będę robił z autem :)

U niego masz brc seq 32 + butla 70l ja brałem mocniejszy zestaw pod 200+ gdyż już zakupiłem FMIC-ka, szukam wtrysków plus DP i lekki programik.

Za taki zestaw na żółtych wtryskach (najmocniejsze) plus większa butla 3150zł.

ps. i jakiś sterownik/odbiornik OBD dodatkowo montowany będzie i Map sensor.

Edytowane przez Klawisz-84

Opublikowano

Właśnie dobre opinie słyszałem o ede auto gaz... Hmm i co zdecydowałeś się na konkretny zakład ?

Opublikowano

Pójdę w ten BRC :P chodź się boję bo na forum o gazownikach ludzie piszą że trzeba być kumatym by to zakładać a z drugiej strony opinie na necie o EDE są o stagu. Ale patrząc na to jak przebiegała rozmowa to tu wiem najwięcej, pozostaje jedynie zapytać się czy będą zdejmowali kolektor czy nie :kox: bo wole kupić uszczelkę i niech ją wymienią niż mają robić to bez rozbierania :facepalm:

Opublikowano

Na ulicy Szarych szeregów warsztat o nazwie Auto Complex . Nie wiem czy zakładają instalacje ale wiem napewno że serwisują i znają się na rzeczy . Ogólnie wszelkie naprawy wykonuje u nich i Polecam :)

Opublikowano

kolego jak założysz tą instalację daj znać jak Ci chodzi to wszystko :))))

Opublikowano

kolego jak założysz tą instalację daj znać jak Ci chodzi to wszystko :))))

Założę ale dopiero we wrześniu :) teraz reanimuję auto żony :P sprzęgło+dwumas :D no i sierpniowy urlop więc lpg czeka na swoją kolej aż do września. Termin już mam umówiony w Ede :) teraz tylko czekam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A pytałeś kolego w CARGAZ ?
Ja dziś do nich dzwoniłem to za zestaw :
- Stag QBOX Basic
- AC R01 250km
- barracudy
- faro / miedź f8
- wlew pod klapką
Chcą 2500zł (bez demontażu kolektora, chyba że ktoś koniecznie chce to 100zł dopłaty).

Tylko Pan z którym rozmawiałem usilnie próbował mnie namówić na Qbox Plusa, bo "wtedy łatwiej wyregulować, i będzie lepiej itp itd ".

Ktoś jakieś opienie na temat tego zakładu posiada ?
Pozdrawiam

P.S Za te same podzespoły u Nowotczynskiego w Mławie chcą 2950zł (też bez demontażu kolektora, a dopłata za to 150zł).

Edytowane przez sous1111

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zaproponowal:

KME Nevo pro 9

Reduktor zenit gold

Wtryski hana(czarne) ale uwazam, ze powinny byc czerwone lub zielone(wyzszy zakres mocy na cylinder)

Zasilnie faro 8mm(chyba 6mm wystarczy?)

No i jakies turbo drive(nie wiem co to i do czego)

Butla 70l, wlew przy wlewie i za to 3500.

Nie robi mnie w balona?

Opublikowano

Loopez00073 gdzie taką cenę otrzymałeś? bo już wolałbym swój zestaw brc za 3200 :)