heretyk Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Cześć, mam pytanie:znalazłem na aukcji ciekawy samochód. W opisie było ze pojazd jest zarejestrowany w Polsce. Z UFG wynikało jednak ze rejestracje należą do innego pojazdu. Sprzedawca stwierdził że do zdjęć założył inne żeby lepiej wyglądał na zdjęciach, a samochód jest zarejestrowany ale tymczasowo. Poprosiłem wiec o numery tymczasowe. Tym razem UFG pokazał mi 3 rożne pojazdy na raz (bodajze VITO, W204 i jeszcze jeden mercedes) , ale żaden z nich nie był tym którego oferta dotyczy. O co chodzi ? Możliwe ze pojazd faktycznie jest zarejestrowany czasowo, ale UFG nie odświeża tych danych i dlatego pokazuje 3 różne pojazdy pod tymi samymi numerami rejestracyjnymi, na ten sam dzień ?
Mateuszek1001 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Jeśli by tak było to wystarczy klepać blachy tymczasowe i drukować dowody
heretyk Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2016 Jeśli by tak było to wystarczy klepać blachy tymczasowe i drukować dowody To ja w takim razie nie rozumiem czemu UFG podaje pod numerem rejestracyjnym 3 różne pojazdy...
koloboro Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 bo blachy tymczasowe są wielokrotnego użytku
Kali S4 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 OC było zrobione na blachy tymczasowe dlatego UFG wywala takie info.
heretyk Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2016 Ok, ale jak na liście nie ma samochodu który chce kupić to zakładam, że nie jest zarejestrowany tylko koleś (handlarz) wykupił tymczasowe blachy i je po prostu przekłada miedzy furami ? Niby Audi jest ubezpieczone, ale w UFG po VIN nie znajduje informacji o ubezpieczeniu. Samochód pochodzi z DE,, ale z tego co wiem nie można nic sprawdzić po blachach, Niby dostałem mały Brief, ale nie ma też info (pieczątki) o wymeldowaniu co mnie dziwi...
Kali S4 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Powinien być mały i duży brief, w małym na ostatniej stronie pieczątka z datą wymeldowania , do tego tłumaczenia tych dokumentów , potwierdzenie zapłacenia akcyzy i badanie techniczne oraz jeżeli od handlarza -faktura. Z takim kompletem idziesz rejestrować. No chyba że chce Ci wcisnąć to auto na tzw "Niemca" to sobie daruj bo jak będzie jakaś lipa to nic mu nie udowodnisz.
sssV Opublikowano 25 Czerwca 2016 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Powinien być mały i duży brief, w małym na ostatniej stronie pieczątka z datą wymeldowania , do tego tłumaczenia tych dokumentów , potwierdzenie zapłacenia akcyzy i badanie techniczne oraz jeżeli od handlarza -faktura + wpis do ewidencji (kopia).
Kali S4 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Powinien być mały i duży brief, w małym na ostatniej stronie pieczątka z datą wymeldowania , do tego tłumaczenia tych dokumentów , potwierdzenie zapłacenia akcyzy i badanie techniczne oraz jeżeli od handlarza -faktura + wpis do ewidencji (kopia). a to już zależnie od upodobań WK, u mnie nie potrzebny jest.
Rekomendowane odpowiedzi