Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Po wymianie uszczelki pod głowicą silnik nie uruchamia się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! i zarazem proszę o pomoc!

W jaki sposób mam odpowwietrzyc układ wtryskowy w moim audi?

wymieniałem uszczelkę pod głowicą i rozrząd i filtry. po zlożeniu do kupy auto nie odpala :wallbash:

ratunku!!!

Opublikowano

1.9 TDI odpowietrza się sam, rozrząd dobrze poskładany? Aby wykluczyć elektronike podepnij "+" do zaworu na pompie N109. Musi palić.

Opublikowano

Podłącz komputer i pokasuj błędy. A co dokładnie sie dzieje że nie chce odpalić?? Kręci ale nie odpala, wogóle nie kręci??

Opublikowano
  • Autor

tak kręci - nie pali!

podpiąłem vag i pokazuje mi coś takiego 19464-camshaft position sensor g40 signal out of range p3008-35-00-

tzn. ze walnołem sie na rozrządzie czy ze mam skopcony czujnik położenia wałka rozrządu :kox:???

Opublikowano

sprawdz ust. rozrzadu,

btw - robiles na blokadach ?

Opublikowano
  • Autor

nie. po prostu stosowałem sie do znaków na wszelki wypadek sam też zrobiłem swoje oznaczenia-i wygląda że ok!Zastanawia mnie to czy przez ten błąd

(19464-camshaft position sensor g40 signal out of range p3008-35-00-)nie odpala czy może to coś jeszcze innego??

1.9 TDI odpowietrza się sam, rozrząd dobrze poskładany? Aby wykluczyć elektronike podepnij "+" do zaworu na pompie N109. Musi palić.

-wydaje mi sie że AJM nie ma takiego zawru![br]Dopisany: 08 Grudzień 2008, 11:22_________________________________________________Udało mi się usunąc ten błąd od czujnika g40 bo przygniotłem go oprawą filtra powietrza do bloku silnika,ale po odkręceniu oprawy

i założeniu gumowej koszulki -błąd udało się skasowac(pancerz nie był przedarty)pomimo to silnik nadal nie odpala.

Zastanawia mnie jeszcze jedno bo po odkręceniu filtra paliwa zauważyłem że jest on tylko w połowie zalany ropką a zalewałem do pełna -czy tak ma byc :mysli:

Opublikowano

nie. po prostu stosowałem sie do znaków na wszelki wypadek sam też zrobiłem swoje oznaczenia-i wygląda że ok!

Na wszelki wypadek to dodam ze tam nie ma znaków,na wale jest kreska ale pokrywa sie z kreska na blokadzie,a walek jes poprostu blokowany trzpieniem.

Mam tylko nadzieje ze to swój pojazd tak "drutujesz" a nie klienta. :thumbdown:

Opublikowano

Moim zdaniem to spaprana jest wymiana paska rozrządu i przestawiony w wyniku tego wałek rozrzadu.Trzeba rozebrać i ustawić tak jak w książce pisze posługując się blokada.Zwrócić uwagę na szczelinę w napinaczu paska rozrządu.Aby to wszystko dobrze zrobić to trzeba się przedewszystkim znać na tym i rozebrać cały przód.A jak piszesz,że nie blokowałeś wałka specjalnym trzpieniem(wiertłem 6mm) to juz całkowita porażka.Trzeba to poprawić i powinno być dobrze.

Opublikowano

Może miałeś na myśli znak na tyle koła zębatego wałka rozrządu, są tam takie występy, pojedyńcze i jeden podwójny o ile pamiętam i dużo osób uznaje to za znaki, może pomyliły ci sie występy i masz trochę przestawione koło. A wtyczki w głowicy do pompowtrysków podłączyłeś? Ale to raczej wyrzuciłoby ci błąd.

Opublikowano

sprubuj zlogowac kat synchronizacji w trakcie proby rozruchu, jezeli sie nie da, rozbierz pokrywy rozrzadu i sprawdz polozeniej.

przyjrzalbym sie rowniez przewodowi laczacemu G40 z stacja zlacz, jezeli go przygniotles, byc moze cos sie z nim stalo...

swoja droga ciekawe czy tloki nie daly buzi zaworom :cool1:[br]Dopisany: 09 Grudzień 2008, 20:24_________________________________________________a sprawdzales kompresje?