Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A5 8T Sportback 3.0TDI Audi Exclusive OEMS115 20' 10J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o to mi chodzilo

u mnie 315 ps a czuje roznice bardzo duza miedzy tym co bylo w serii

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

coś musi być Tomeks nie tak bo auto jechało bym powiedział nawet lepiej niż papierowe 309ps

Szwagra B8 po sofcie miało 295ps (też w compsporcie) tyle że w automacie a nie miałem problemu żeby mu odejść na długośc czy dwie - i białas pięknie ciągną od dołu

W tych silnikach seria a po dobrym sofcie to różnica jest kolosalna - musiał by bracik gdzieś o hamownie zachaczyć

Ps. albo jak następnym razem będziesz miał możliwość pościgania się to powiedz bracikowi żeby nie używał tempomatu

Ps. A jak mówiłem bracikowi że ma brać za 95 tyś tak jak stoi to nie chciał - "on nie może dać więcej jak 90 i koniec"

To niech się teraz nie dziwi że turbina z BRD nie dmucha jak powinna :grin:

Swoją drogą to i na tej turbinie z rolki powinien Ci odjechać bo on ma ośke :grin:

Edytowane przez miron78

Opublikowano

coś musi być Tomeks nie tak bo auto jechało bym powiedział nawet lepiej niż papierowe 309ps

Szwagra B8 po sofcie miało 295ps (też w compsporcie) tyle że w automacie a nie miałem problemu żeby mu odejść na długośc czy dwie - i białas pięknie ciągną od dołu

W tych silnikach seria a po dobrym sofcie to różnica jest kolosalna - musiał by bracik gdzieś o hamownie zachaczyć

Ps. albo jak następnym razem będziesz miał możliwość pościgania się to powiedz bracikowi żeby nie używał tempomatu

Ps. A jak mówiłem bracikowi że ma brać za 95 tyś tak jak stoi to nie chciał - "on nie może dać więcej jak 90 i koniec"

To niech się teraz nie dziwi że turbina z BRD nie dmucha jak powinna :grin:

Swoją drogą to i na tej turbinie z rolki powinien Ci odjechać bo on ma ośke :grin:

Jakoś nie wiedzieć czemu, 90% aut z compsportu ma wyniki nie osiągalne u innych tunerów i na innych hamowniach :) Przypadek? Nie sadze :)

Opublikowano

pierwsze słyszę

comsport robi softy porównywalne np do wojtka z dynosoftu

Po drugie ja kilkanaście aut zrobiłem w comsporcie i na niejednych 1/4 mili startowałem i jakoś było odwrotnie - zjadałem fury które po innych tunerach były i na papierze miały więcej a na drodze jakoś tego widać nie było

Edytowane przez miron78

Opublikowano
  • Autor

Pierwsze co,to wymienił egr razem z chlodniczką,auto odzyskało troche mocy,ja miedzy czasie zrobiłem program na 285PS i jedziemy równo,na hamowni w białasie wyszło 285PS i 616Nm,Jaca zdecydował sie kupić nowe wtryski,generalnie auta może maja trochę więcej PS,bo na tej hamowni wyniki wychodzą zawsze o kilka procent niższe niż na innych

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

25 kucy i 15nm tak czy siak jest mniej

Dla sprawdzenia białasa trzeba by schamować na tej samej hamowni co w dniu programu

Ale i tak teraz to już powinien śmigać jak na 3.0 po sofcie przystało

Opublikowano
  • Autor

optymalnie byloby shamowac na tej samej co przy programie,ale nie ma opcji,mysle,ze na kazdej innej pokazaloby 10-15PS wiecej,np w A4 mialem 189,a na tej pokazalo 176,takze szacujemy,ze w sumie ucieklo 10-15PS w bialasie,to mozliwe,jednak na programie jest zrobione kilkadziesiat tysi,przebieg jest ok 230kkm,wtryski przy tym przebiegu zaczynaja sie poddawac

Opublikowano

no dokładnie

Jeżeli by się przy tym trzymać przebiegu wg vinu a nie licznikowego no to mamy 250 tyś km - więc może te 15-10ps może być wytłumaczalne aczkolwiek tutaj może przebieg z drugiej strony patrząc nie powinien mieć wpływu gdyż program był robiony w sumie jakieś 25 tyś km temu

Prawda jest taka że i w osiągach i pod pedałem gazu różnicą 10ps jest nie do odczucia

Opublikowano

A mówiłem Jacy aby nie brała bo będzie później, chłopie wcześniej auto za***rdalał o że szokkk , a tera nie może objechać serii w kolorze kupy ...;) Może macie c**jowej powietrze w 3- mieście....;)

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez wypsiu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

jak wracalismy z Knurowa,kolo Czestochowy psy mnie zlapaly przy 150,jaca mowi "dobrze,ze nie jechales szybciej"....nie zdawal sobie sprawy.....ze to byl vmax :decayed:

szybki przyciemnione,komplet

https://www.facebook.com/638203039560177/photos/pcb.1154366531277156/1154365007943975/?type=3&theater

Opublikowano

Jakim trzeba być trepem żeby polubić zdjęcie auta z ciemnymi szybami na fejsuniu... jakimi ludzie są debilami... Broń Boże nie jest to z mojej strony zazdrość samochodu Pumexa, bo kto normalny zazdrościł by auta w takim kolorze... :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Wiedziałem,ze spodoba Ci sie kolorek....cebularzu[emoji16]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Piekne auto i jak ja widze z Trojmiasta - gdzie je serwisujesz bo tez gdzies musze moje zaczac :-)

Opublikowano

Jechałeś dzisiaj może ul. Małomiejska /Świętokrzyska, rondo koło Shella ?

Opublikowano
  • Autor

yes

masz tyl lampy polift?

Edytowane przez Tomeks

Opublikowano

tak :wink:, na tym kole super się prezentuje i fajnie leży :)

Opublikowano
  • Autor

Na Twój tez zwróciłem uwagę [emoji6]

Opublikowano

Jakoś tydz - półtora temu widziane na Grunwaldzkiej w oliwie, obok też inna A5 jechała, bardzo fajnie się prezentuje :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Kupiłem wczoraj ścięta kiere i kamere tył,drań Siemian ma jeszcze lustra S5,akurat od sportbacka,tak sie zastanawiam,pasowałyby?

2dbd574ad9f0f1336b961abffb5e1d04.jpg

Opublikowano
10 minut temu, Tomeks napisał:

Kupiłem wczoraj ścięta kiere i kamere tył,drań Siemian ma jeszcze lustra S5,akurat od sportbacka,tak sie zastanawiam,pasowałyby?

2dbd574ad9f0f1336b961abffb5e1d04.jpg

Według mnie nie.

Lakier super ale nie do luster w chromie...

Ale wiadomo że to musi się Tobie podobać.  Jak widzisz taką opcję na plus to bierz bez zastanowienia.